Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Barca goala

Barca goala
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Se spune ca era o dată un student care se înfuria foarte repede pe tot ce i se întâmpla…nu ca nu ar fi fost uşor, când toate îi mergeau mai mult decât pe dos. Maestrul lui  s-a hotărât să îl conducă spre înţelegerea unui adevăr simplu care să îl facă să treacă mai împăcat prin viaţa lui şi prin viaţa celorlalţi. Aşa că l-a luat deoparte şi i-a spus:

“Dragul meu, să presupunem că eşti într-o barcă pe un fir de apă destul de îngust, şi din sens opus vine o altă barcă, iar acea barcă este condusă de un om care de voie sau de nevoie intră în barca pe care o conduci tu, ce faci atunci?”

“Păi ce să fac, mă supăr, ce, nu m-a văzut că vin?  Nu putea să facă în aşa fel încât să nu se ajungă la ciocnirea bărcilor, aşa ceva nu se poate….”

“Încetişor, dragul meu! Am înţeles, dar dacă ţi-aş spune că în barca cealaltă nu era nimeni…că era o barcă goală care s-a ciocnit de barca ta pur şi simplu…In acest caz ce ai face?”

Citește și:   Fata din soc (III) de Hans Christian Andersen

“În cazul asta mi-aş vedea de drum…aşa a fost să fie!”

“Întocmai, dragul meu! Aşa a fost să fie! Fii o barcă goală! şi consideră că te ciocneşti doar de bărci goale atunci când navighezi pe râul vieţii. Astfel vei putea să îţi concentrezi energia şi lumina în lucrurile care merită cu adevarat! Pe o barcă goală nu se supără nimeni…o barcă goală nu te poate supara…E atât de simplu!”

Studentul a plecat înseninat şi ori de câte ori se întâmplă pur şi simplu ca barca lui să se ciocnească de bărcile celorlalti…el arunca repede din barcă mânia, frustrarea, judecata celuilalt şi trecea zâmbind mai departe în barca lui golită de tot răul din el!

Poveste preluată de pe http://www.psihohipnoza.ro

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu