Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati din lumea plantelor (1)

Curiozitati din lumea plantelor (1)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Stiati ca…….florile de nufar se ascund dimineata sub apa? Abia spre seara se ridica deasupra apei, noaptea infloresc, iar dimineata se inchid.

…exista o varietate de trandafiri cu florile verzi?

…exista si o floare numita cameleon, care isi schimba culoarea de cateva ori pe zi? Dimineata este alba, , apoi roz, la pranz este rosu aprins, seara este violeta, apoi violet inchis, iar noaprea devine din nou alba.

…frumoasele flori de magnolie apar inaintea frunzelor?

…cel mai inalt arbore din lume este eucaliptul? El creste cate 5 m pe an si poate atinge inaltimea de 150 m, depasind deci varful piramidei lui Keops, care masoara 146 m. El are radacinile infipte in mlastine si de aceea localnicii il mai numesc „arborele cu picioarele in apa si capul in nori. Din lemnul lui se poate face mobila fina, iar din frunze…bomboane.

…diametrul arborelui de Secuoia este si de 16 m? Dintr-un astfel de urias se pot incarca 600 vagoane de lemne sau se pot construi aproape 300 case de doua camere. Arborele creste la 2000 m altitudine, mai ales in California, si abia pot sa-l cuprinda 30 de barbati cu bratele.

Citește și:   Curiozitati din lumea plantelor (2)

…baobabul poate trai peste o mie de ani? Coroana lui are un diametru de 100 m , acoperind un teren de fotbal. Fructele lui seamana cu niste castraveti uriasi si se mai numesc si ” painea maimutelor” , pentru ca sunt consumate cu placere de acestea. Si elefantii il „consuma” cu placere, ii rup scoarta si beau apa care se strange in ei, mai ales in perioada de seceta. De aceea acest arbore este pe cale de disparitie.

…frunza bananierului este lunga de 6 m si lata de 50 cm ?

…in jungla fluviului Amazon exista un arbore ale carui frunze pot ajunge pana la 10 m lungime. Sub aceasta umbrelea uriasa poate sta o clasa cu invatatoare cu tot.

…cornul canadian masoara doar 10-15 cm, are doar 3-5 frunze si o floare cu multe petale albe.

…unele seminte de orhidee sunt lungi de 0,25-0,50 mm.

…cel mai batran copac este un arbore de Sequoia, care ar avea peste 3000 de ani.

… cea mai mare floare din lume este crinul puturos, care are un diametru de 90 cm si cantareste 10 kg. Petalele ei raspandesc un miros foarte urat. Este o planta parazita, care nu are radacina, tulpina si frunze, are niste nervuri lungi si subtiri.

Citește și:   Arborele de struguri - Jabuticaba

…cea mai mare coroana este a unui arbore numit banianul(un fel de smochin). Se spune ca sub coroana lui se pot adaposti 20 000 de persoane.

Articole interesante

1 comentariu

  1. de ce nu gasesc curiozitati despre trandafiri

Lasa un comentariu