Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Meduza ucigasa – Irukandji

Meduza ucigasa – Irukandji
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Această meduză surprinde prin puterea veninului. Deşi este de dimensiuni mici, are un venin foarte puternic, capabil să omoare un om în două minute. Este considerată cea mai periculoasă vietate din apele mărilor şi oceanelor. În fiecare an Irukandji omoară mai mulăi oameni decât toţi rechinii, şerpii de mare, baracudele şi peştii veninoşi la un loc.

Veninul se află în tentacule şi este injectat la contactul cu pielea umană. Cantitatea de venin conţinută de un tentacul poate ucide 50 de oameni. Se spune că tentaculele sale conţin miliarde de segmente ca niste harpoane, care injecteaza veninul direct în sângele victimei, cu o forţa de 10.000 ori mai mare decat forţa gravitatiei. Veninul de Irukandji este de sute de ori mai puternic decat al unei cobre şi de mii de ori mai toxic decât al unei tarantule. Fiind de dimensiuni mici si transparenta, nu este observata.

Trebuie spus că aceste meduze au două tipuri de venin: unul folosit atunci când vânează peşti, crustacee, moluşte, cu toxicitate redusă şi un alt tip, mult mai toxic, pe care îl foloseşte în apărare.

Citește și:   Porumbelul-cu-coroana

Simptomele sunt în primă fază asemănătoare înţepăturii de ţânţar, după care încep dureri cumplite, crampe, accese de voma, transpiraţii abundente şi tuse. Pulsul creşte foarte mult, iar durerile nu pot fi calmate nici cu doze mari de morfină.

Meduza nu este mai mare decât o unghie şi trăieşte în apele teritoriale ale Filipinelor, Vietnamului si Australiei. Din anul 1954 pana in prezent, un număr de 5 567 de oameni si-au pierdut viata datorita atacurilor meduzelor Irukandji.

Articole interesante

14 comentarii

  1. Nu imi vine sa cred!!! o meduza care e formata din 98% apa si mai mica ca o unghie este cea mai periculosa creatura de pe Pamant! Este ingrozitor.
  2. pt alexandra:nu e cea mai periculoasa…e printre cele mai periculoase?;)
  3. ce ingrozitor!infioratoooooooooor!numi plac deloc oceanele!sunt frumoase dar aproape toate creaturile sunt foarte periculoasa!dar eu mi-as dori o sirena un pui mic de arici si urs polar
  4. SPUNETI VOI CA ASTA ESTE CEA MAI PERICULOASA MEDUZE DA SUNT UNELE MEDUZE DE MARIMEA :1 M.aCELE MEDUZE SUNT GASITE IN JPONIA SI SE NUMESC mEDUZA DE KOMODO .ACEA MEDUZE CAND TE INTEAPA ITI SPARGE TOATE VASELE DE SANGE SI MORI IN MAI PUTIN DE 1 MIN
  5. Cea mai periculoasa creatura marina e meduza aceasta creatura este printre primile cale au aparut aceste creaturi in erau in numar foarte mic acum mult timp dar datorita adaptari sale au aparut din ce in ce mai multe.80% din populatia marina sunt meduze aceste creaturi ne invadeaza apele
  6. ce porcarie nu exista asa ceva am citit multe carti despre meduze si nu am auzit niciodata de MEDUZA URIASA-IRUKANDJI este o nascocire toata lumea stie ca nu meduzele sunt cele mai periculoase creaturi di ocean cu caracatita si octopodul….!!!!!! nu este posibil ca o meduza asa mica sa proguca un venin mai mare ca al unei cobre sau a unei tarantule|!!!!!!!!!
  7. eu am vazut un documentar la tv. despre aceasta meduza si spunea la fel, ca are cel mai puternic venin si ca veninul este mortal. au aratat si o femeie intepata de aceasta meduza, facea foarte urat. acum nu stiu daca este adevarat.
  8. Aceasta meduza este o creatura magnifica. Deoarece este foarte simpla, nimeni nu banuieste cat de periculoasa este. In general, aceasta meduza, din cauza dimensiunilor foarte mici, se APARA. Daca nu credeti, cautati pe Internet sau uitati-va pe National Geographic, Discovery sau orice alt post TV cu documentare si veti vedea cat de periculoase sunt aceste meduze cat o unghie.
    Daca nici acum nu credeti:
    a) nu va intereseaza meduzele
    b) nu credeti in meduze ca invadatoarele Pamantului. In viitor meduzele vor fi si pe pamant, cucerind planeta. Dar peste foarte mult timp. Pana atunci, mai ganditi-va la meduze.
  9. pt sasuke si cei care mai citesc. si paianjenul vaduva negra e mic si foarte veninos. nu conteaza dimensiunea ca sa fie letal . de altfel si virusul ebola e mic:)
  10. Arabia,Turcia,Irak,Iran.Yemen,Oman si Egipt
    Arabia,Turcia,Irak,Iran.Yemen,Oman si Egipt
    2009-07-12T16:10:23+03:00A comentat pe 12 iulie 2009 la 4:10 PM
    Această meduză surprinde prin puterea
    veninuluifoarte puternic.
    Am doua intrebari:
    Unde este localizata meduza ucigasa-Irukandji.
    Cat traieste aceasta.
  11. ce animal asa ceva nam mai vazut da oare cat de mare e?

Lasa un comentariu