Eşti aici

Clasa aIIIa

Este o fişă care poate fi folosită în consolidarea cunoştinţelor referitoare la adunare şi scădere. Exerciţiile sunt de nivel mediu. Mai multe exercitii si probleme gasiti aici

...

Această fişă de lucru poate fi folosită pentru consolidarea cunoştinţelor referitoare la înmulţire şi împărţire. Cuprinde exerciţii şi probleme de nivel mediu.

 

 

1. Calculaţi :
4 x 4 =            4 x 9 =            20 : 4 =        18 : 3 =
3 x 5...

Această fişă poate fi utilizată în consolidarea deprinderilor de a rezolva probleme care solicită în special operaţia de înmulţire, precum şi în formarea unui limbaj matematic corect.

1.Un copil a cules 7 piersici şi de 4 ori mai multe caise. Câte fructe a cules copilul în total?...

Aceste probleme pot fi folosite in consolidarea cunostintelor deespre inmultire si impartire, precum si pentru formarea deprinderii de a utiliza terminologia matematica potrivita, notiunile "de atatea ori mai mult", "de atatea ori mai putin". Problemele sunt de nivel mediu.

1. Un...

 

1.Scrie cu cifre numerele:

a)23 mii 4 zeci si 5 unitati ………………...........;            b)5 sute de mii 1 unitate .....................................;

c) cel mai mare numar de 4 cifre, impar. ...............................................

2. a)Ordoneaza crescator...

1. O florăreasă împarte cei 25 trandafiri în buchete de câte 5 flori. Ea mai are pe tarabă de 2 ori mai multe buchete de garoafe decât buchete de trandafiri. Fiecare buchet de garoafe conţine 3 garoafe. O garoafă costă 2 lei. Câţi lei încasează florăreasa pe garoafe?

    
2. Un elev...

1. Afaţi descăzutul dacă scăzătorul este 28, iar diferenţa este cu 15 mai mică decât scăzătorul.

2. Suma dintre 126 si alt număr natural este 126. Care este acel număr natural?

3. Scrieţi numărul 66 ca sumă de 3 numere egale.

4. Din ce numere naturale trebuie scăzut 21...

 

1. Un agricultor a vândut dimineaţa 4 lădite cu căpşuni, în fiecare lădiţă sunt 3 kg căpşuni. După-amiaza a vândut o cantitate de 2 ori mai mică. Ce cantitate de căpşuni a vândut în total?

2. Un atelier de croitorie lucrează într-o zi 6 uniforme şcolare pentru băieţi şi de 2 ori...

CONCURSUL DE EVALUARE ÎN MATEMATICĂ - 17 . 11 . 2007
Clasa a III –a

desfasurat sub coordonarea prof. Constantin NĂSTĂSESCU, membru
corespondent al ACADEMIEI ROMÂNE

Clasa a III -a

NOTĂ.Toate subiectele sunt obligatorii. La subiectul I există un singur răspuns corect...

1. Pentru mobilierul dintr-o clasă, constând în scaune, bănci, dulapuri, s-au plătit 8 654 lei. Ştiind că scaunele şi băncile au costat 5 231 lei, iar băncile şi dulapurile 7 543 lei, să se afle cât a costat fiecare obiect. ( Observaţia autorului site-ului: " fiecare obiect" se...

Designed by: criserb.com