Dacă bunele maniere le știi deja, poate ți-ar prinde bine să afli și cum este politicos să consumi anumite alimente atunci când mănânci. Da, există câteva reguli și legate de felul în care se mănâncă unele preparate culinare.
- Ouăle fierte în coajă se mănâncă din suportul special, care în mod normal ar trebui să stea pe o farfurie. Se sparge oul în vârf, cojile se pun pe farfurie, iar la final, după ce oul a fost mâncat, se sparge și coaja.
- Cartofii nu se taie cu cuțitul și nici nu se pasează cu furculița, cu excepția cartofilor fierți în coajă.
- Ciorbele și supele se mănâncă întotdeuna cu lingura, în niciun caz nu se bea și nici nu se soarbe direct din castron. Nu se înmoaie pâinea în supă și nu se apleacă farfuria pentru a termina și ultima înghițitură.
- Sarmalele sau alte preparate rulate se taie cu cuțitul.
- Creveții și raci se servesc de obicei fără carapace. Dacă vorbim de o masă mai puțin festivă, atunci aceștia se curăță ușor, cu mâna.
- Carnea de pui nu se mănâncă niciodată cu mâna, ci se taie cu cuțitul.
- Pastele se pot mânca simplu, cu furculița. Se mănâncă răsucindu-le cu furculița sau, așa cum le mănâncă italienii, folosind furculița și o lingură.
- Orezul se mănâncă cu furculița și te poți ajuta de cutit.
- În ceai sau în ciocolată caldă nu se lasă niciodată lingurița în ceașcă după ce ai amestecat conținutul.
- Prăjiturile se mănâncă cu mâna dacă nu au cremă sau sirop. Torturile și deserturile cu cremă se mănâncă cu furculița.
Lasa un comentariu