Bunele maniere în vacanță

0

Copiii pot învăţa şi deprinde lecţii de viaţă importante chiar şi atunci când sunt în vacanţă. Vacanța de vară este şi momentul în care vă petreceţi împreună mai mult timp, activităţile sunt mai multe şi diverse şi comportamentul celui mic este altul, acesta simţindu-se mai liber decât pe parcursul anului când şcoala îi impune o anumită conduită.

Dar bunele maniere nu intră niciodată în vacanţă. Exersaţi-le şi adaptaţi-le în funcţie de situaţie şi context.

  • Mizeria nu se aduce în interior: fie că vine de la plajă, cu mult nisip în încălţări sau printre jucării sau din curte de la joacă, copilul trebuie să ştie că nu poate aduce în casă sau în camera de hotel toată mizeria sau nisipul de pe plajă.
  • Cuvintele magice: cu atât mai mult în vacanţă, când intră în contact cu mai multă lume şi cunoaşte persoane noi, copilul trebuie să ştie că mulţumesc şi te rog nu trebuie să lipsească din vocabularul zilnic.
  • Politeţe la locul de joacă. Să împărţi, să vorbeşti frumos şi să aştepţi să îţi vină rândul să foloseşti anumite jucării sau locuri din parc sunt importante chiar şi în vacanţă.
  • Temperaturile sunt caniculare şi mulţii copii au tendinţa să renunţe la haine pentru a se răcori. Aminteşte-i copilului tău că poate să îşi dea jos hainele doar atunci când este pe plajă sau la piscină.
  • Atunci când copilul tău întrerupe o conversaţie cu o poveste de a sa, aminteşte-i că nu este politicos ce face. Încurajează-l să aştepte până îi vine rândul să vorbească.
  • De la înot cât este ziua de lungă până la explorarea parcurilor din împrejurimi, copii au vara o poftă de mâncare deosebită. Deşi poate sunt tentaţi să se năpustească asupra mesei, trebuie să li se amintească să aştepte până când toată lumea se aşează la masă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?