Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Călătoria în timp: va fi sau nu posibilă?

Călătoria în timp: va fi sau nu posibilă?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Albert Einstein a descoperit că, dacă vom putea ajunge să călătorim la o viteză foarte mare, timpul va încetini. Astfel, dacă omenirea va ajunge să călătorească la o viteză apropiată de viteza luminii, timpul va trece mai încet pentru cei care pornesc într-o astfel de aventură.

Ce se întâmplă dacă vom călători mai rapid decât viteza luminii?

Să ne imaginăm că există o navă spaţială care merge cu viteza luminii şi pornim într-o călătorie în spaţiu timp de 5 ani. Pentru noi, timpul va trece mai încet, deşi vom avea senzaţia că trece normal.

Deşi vom fi plecaţi doar 5 ani, dacă ne orientăm după calendarul de pe nava spaţială, potrivit estimării oamenilor de ştiinţă au trecut mai mult de 50 de ani de când am plecat de pe Pământ.

Ce este gaura neagră sau gaura de vierme?

În 1936, Einstein a susţinut existența unor “poduri” sau “scurtături” în spaţiu pe care le-a numit “gaură de vierme” , cunoscute şi drept găuri negre. Se presupune că aceste găuri fac legătura între două puncte diferite din spaţiu şi reduc timpul şi distanţa, şi de aceea călătoria în timp poate fi posibilă.

Citește și:   Cuvinte și expresii pronunțate greșit. Cum se pronunță corect

De ce n-am început încă să călătorim în timp?

Oamenii de ştiinţă sunt încă la început în studierea acestor concepte, precum călătoria în timp sau găurile negre. De asemenea, încă nu a fost invetată acea nava care să poată călători cu viteza luminii, dar asta nu înseamnă că la un moment dat călătoria în timp nu va deveni posibilă.

Articole interesante

1 comentariu

  1. După mine, teoria lui Einstein conține o eroare majoră. S-a pierdut din vedere faptul că, mergând mai încet în timp, nava respectivă rămâne în urmă față de mersul restului universului. Ca urmare, ea nu mai poate recupera diferența de timp în niciun fel și se va trezi de fapt aruncată în trecut, unde va găsi o stare de lucruri neobișnuită. Anume, pasagerii vor constata că totul se întâmplă cu încetinitorul, exact ca pe Lună, lumina soarelui este mai slabă și bate spre roșu, iar oamenii pe care-i întâlnesc sunt în stare de inconștiență și nu se poate comunica cu ei, întrucât conștiința lor se află în viitor.

Lasa un comentariu