Cei mai mari inventatori din istorie

0

Inventatorii sunt cei care pun mai presus de orice pasiunea, cunoştinţele şi inovaţia în munca lor, pentru că au dorinţa de a lasă în urma lor ceva care să conteze şi să facă diferenţa în vieţile oamenilor.

O mulţime de lucruri pe care le folosim astăzi au fost cândva rodul unor invenții născute în minţile unor adevărate genii.

Pentru că oricând este loc de inovaţie şi de lucruri care să revoluţioneze istoria, iată, pentru inspiraţie şi motivaţie, o listă cu unii dintre cei mai mari inventatori ai tuturor timpurilor.

Leonardo Da Vinci

Da Vinci a rămas în istoria omenirii datorită picturilor sale, dar puţini ştiu că marele pictor a fost un inginer priceput şi un mare inovator. Operele sale pictate manual i-au permis să ilustreze multe tehnologii care s-au transformat mai apoi în realitate, inclusiv în domeniile instrumentelor muzicale, pompelor hidraulice, la elicoptere, tancuri şi în zona energiei solare.

Galileo Galilei

Galilei este cunoscut drept părintele ştiinţei moderne, datorită ideilor sale revoluţionare ce ţin de fizică şi astronomie. Acesta a îmbunătăţit telescopul atât de mult încât i-a permis să descopere fazele lui Venus, cei patru mari sateliţi ai lui Jupiter şi observarea petelor solare. Tot Galileo Galilei a fost cel care a adus îmbunătăţiri busolei militare şi altor instrumente importante.

Marie Curie

Marie Curie este una dintre cele mai mari personalităţi feminine care au existat vreodată. Curie este câștigătorea a două premii Nobel. Ea a devenit cunoscută pentru cercetările sale revoluţionare în domeniul radioactivităţii şi pentru descoperirea radiului şi poloniului.

Nikola Tesla

Tesla şi-a lăsat amprenta peste tot unde este folosită electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism şi inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile balisticii, ştiinţei calculatoarelor, roboticii, fizicii nucleare şi fizicii teoretice.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?