Cum se roteşte Pământul? Întrebarea la care mulţi nu ştiu răspunsul

2

Doi din zece români cred că Soarele se roteşte în jurul Pământului, aşa arată rezultatele unui studiu lansat la Festivalul de Ştiinţă de la Bucureşti şi care a testat nivelul de alfabetizare ştiinţifică al populaţiei.

De asemenea, unul din zece români chestionaţi a spus că nu ştie răspunsul la această întrebare. Concluzia: la şcoală nu mai învăţăm suficient la capitolul ştiinţe.

Cum se roteşte Pământul

Pământul se roteşte în jurul Soarelui şi nu invers! Pământul, satelitul său natural Luna, împreună cu toate planetele din Sistemul Solar se învârt în jurul celui mai mare astru din sistem – Soarele. Mişcarea Pământului în jurul Soarelui se numeşte mişcarea de revoluţie.

Care sunt mişcările Pământului

Pământul realizează două tipuri de mişcare: se roteşte în jurul axei sale şi, în acelaşi timp, se roteşte în jurul Soarelui. Mişcarea Pământului în jurul axei sale se numeşte mişcarea de rotaţie, iar mişcarea în jurul Soarelui mai este cunoscută drept mişcarea de revoluţie. O rotaţie completă a Pământului în jurul axei sale durează 24 de ore şi se petrece în sens contrar acelor de ceasornic. Mişcarea de revoluţie în jurul Soarelui urmăreşte, tot în sensul contrar acelor de ceasornic, o orbită eliptică, adică ovală, iar rotaţia durează 365 de zile şi 6 ore.

 

2 comentarii

 1. Sunt si eu curios care este motivul pentru care crezi ca pamantul se roteste in jurul soarelui si nu invers.
  Un adevar: Nu exista nicio demonstratie stiintifica!
  Copernic nu a demonstrat nimic, ci doar pot spune "a afirmat" ca pamantul se roteste in jurul soarelui, dupa care toti specialistii lu' peste, pentru faptul ca "arata mai bine" sistemul cu soarele in mijloc (nici macar, in ziua de azi nu mai crede nimeni in sistemul centric, ci acentric...vorbesc de specialisti) s-a adoptat fara prea multe discutii.
  Avem de-a face cu o credinta: credinta nedemonstrata a lui Copernic ca pamantul.....etc., si o alta credinta, cea din sfanta scriptura.

   (1)
   (5)
  • Ai perfecta dreptate...Sfanta scriptura e una, insa legea lui Pascal o dovedeste... si oricum nu poti sa te invarti fara sa simiti nimic e o prostie. La viteza aia trebuie sa fii intr-o sera o incinta inchisa si presurizata altfel s-ar imprastia totul in universul marvel...Cei ce manipuleaza si pacalesc lumea vor fi la putere si pe pamantul glob si pe pamantul plat sunt pregatiti .... https://playtech.ro/2015/rotatia-pamantului-incetineste-care-e-motivul-si-cum-ne-afecteaza-asta/

    (0)
    (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?