Mituri despre dinozauri

1

Dinozaurii sunt animale preistorice care au trăit pe pământ în era mezozoică.

Chiar dacă cercetătorii au scos la iveală o mulţime de lucruri despre dinozauri, de-a lungul timpului au luat naştere tot felul de poveşti despre aceste animale, iar unele dintre ele s-au transformat în adevărate mituri care circulă cu repeziciune și în zilele noastre.

Iată câteva dintre ele.

 1. Nu toate animalele preistorice au fost dinozauri. O mulţime de alte animale au trăit în era mezozoică, unele dintre ele înrudite, într-adevăr cu dinozaurii, Aşadar, dinozaurii nu erau atunci singurele animale de pe pământ.
 2. Nu au existat dinozauri zburători sau dinozauri care înoată. Toţi dinozaurii trăiau pe pământ.
 3. Nu toţi dinozaurii erau imenşi. Cel mai mic dinozaur care a trăit pe pământ a avut dimensiunea unui pui de găină.
 4. Oamenii nu au trăit în era dinozaurilor. Oamenii şi dinozaurii s-au intersectat doar în filmele de ficţiune. În realitate, specia umană a început să evolueze la 65 de milioane de ani după dispariţia dinozaurilor.
 5. Dinozaurii nu au trăit toţi în acelaşi timp. Dinozaurii au populat pământul în jur de 165 de ani, timp în care au existat mai multe tipuri de dinozauri care au trăit la momente diferite.

 

Un comentariu

 1. Ciobanu Corneliu pe

  Nu au existat dinozauri acvatici sau zburatori?*Dar cum e cu ihtiozaurii si pterozaurii prezentati de atlase?
  Există urme umane în straturi geologice recunoscute de știință ca aparținând Cretacicului Mezozoic și chiar Carboniferului Paleozoic. Vezi ,,Din tainele naturii " de Dan Apostol, cap.Vânătorii de dinozauri.E vorba de Paluxi Texas.Cum rămâne atunci cu explicațiile atât de sigure pe care pretinde că ni le dă știința despre evoluția de acum nu știu câte milioane de ani când se mărturisește neputința de a se explica multe lucruri de acum câteva mii de ani,spre exemplu în cazul culturii Cucuteni?

   (0)
   (0)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?