Obiceiurile ciudate pe care le-au avut marile genii ale lumii

0

Artişti, gânditori, matematicieni, oameni de ştiinţă sunt de cele mai multe ori priviți ca nişte persoane excentrice, ale căror obiceiuri stârnesc uimire, pentru oamenii de rând. Iată câteva dintre obiceiurile ciudate pe care le-au avut unele dintre cele mai marii genii ale omenirii.

Pitagora este considerat “părintele vegetarianismului”. Matematicianul a popularizat alimentaţia fără carne şi beneficiile ei, dar în acelaşi timp lui nu îi plăceau legumele. Legumele cu boabe erau cele pe care nu le mânca sub nicio formă şi chiar le cerea şi celor care îi urmau sfaturile să nu mănânce sau să se atingă de legumele cu boabe.

Multe dintre compoziţiile lui Ludwig van Beethoven au luat naştere în cadă. Pasionat de scris, Beethoven compunea de multe ori în acest loc din casă.

Celebrul scriitor francez Honore de Balzac obişnuia să bea 50 de ceşti de cafea pe zi. Dependenţa de cofeină i-a provocat însă grave probleme medicale. Balzac s-a luptat cu afecţiunile la stomac, durerile de cap şi tensiunea arterială.

Citește și:
Obiceie sau Obiceiuri

Leonardo da Vinci şi Nikola Tesla au renunţat la programul de 8 ore de somn pe zi recomandat de specialişti şi au descoperit propriul lor program de odihnă. Da Vinci dormea în reprize scurte pe parcursul celor 24 de ore, în timp ce Tesla se odihnea doar două ore pe zi.

Kierkegaard, Friedrich Nietzsche şi Virginia Woolf scriau doar stând în picioare.

Foto: wikipedia.org


Lasă un comentariu