8 rezoluţii la început de an şcolar

0

Înainte să înceapă un nou an şcolar reflectează asupra schimbărilor şi asupra a ceea ce îţi doreşti sau trebuie să faci. De exemplu, poţi să îţi propui ca în nou an şcolar să faci progrese semnificative la şcoală, să iei note mai mari, ori să te specializezi într-un domeniu anume.

Iată câteva rezoluţii pe care poţi să le treci pe lista la începutul acestui an şcolar.

  1. Nu mai amână niciodată. De câte ori nu ţi s-a întâmplat până acum să fii în criză de timp şi să intri în panică pentru că nu ai terminat de învăţat pentru un test sau nu ai definitivat un proiect ? Amintește-ţi cât de greu ţi-a fost de fiecare dată în această situaţie şi nu mai lăsa până în ultimul moment lucrurile pe care trebuie să le pregăteşti pentru şcoală.
  2. Fă-ţi promisiunea că vei lua note bune. Aminteşte-ţi în permanență că notele sunt importante. La finalul unui ciclu şcolar, media anilor de studiu îţi poate influenţa media generală şi respectiv admiterea la următoarea formă de învăţământ. Aşadar, întotdeauna e loc de mai bine şi când este vorba de note. Chiar dacă nu îţi convine să stai şi să înveţi în timp ce prietenii de-ai tăi merg la film sau se joacă pe calculator, e nevoie să gândeşti pe termen lung. Priveşte notele ca pe o punte de legătură între formele de învăţământ pe care le urmezi.
  3. Nu încerca să le faci pe toate. Poate părea un plan nefiresc pentru şcoală, însă va fi destul de dificil să fii bun la toate materiile și să obții performanţe în toate domeniile… pentru că sunt slabe şanse să reuşeşti. Concentrează-te asupra materiilor care îţi plac şi pe care îţi doreşti să le studiezi şi pe viitor. Atenție, acest lucru nu înseamnă că trebuie să neglijezi restul materiilor!
  4. Fă-ţi un calendar. În noul an şcolar poţi să îţi propui să îţi prioritizezi mai bine activităţile, temele şi proiectele pe care le ai de făcut. Pentru aceasta ai nevoie de un calendar pentru că în acest fel îţi va fi mai uşor să urmăreşti datele la care ai de depus proiecte, când ai teste şi cu cât timp înainte trebuie să începi să te pregăteşti pentru ele.
  5. Documentează-te permanent. Atunci când eşti la şcoală, documentarea permanentă este foarte importantă.
  6. Încearcă ceva nou. La început de an şcolar propune-ţi să încerci ceva nou. O nouă experienţă te va ajuta să înveţi mai multe despre tine, îţi poate testa abilităţile şi încerca limitele.
  7. Bucură-te că începe şcoală. Un an şcolar vine întotdeauna cu ceva nou, vei cunoaşte oameni noi, vei învăţa lucruri noi şi, de ce nu, te vei simţi bine în compania colegilor de şcoală.
  8. Scapă de frici şi îndoieli. Acest punct ar trebuie să fie în capul listei de rezoluţii pentru noul an şcolar. Îndoielile şi temerile nu fac altceva decât să te tragă înapoi de la drumul pe care ţi l-ai propus şi să te împiedice să îţi atingi obiectivele. Scoate-ţi din vocabular expresii precum: “nu pot”, “nu sunt la fel de inteligent precum colegii mei”, “n-am nicio şansă să intru la liceul la care îmi doresc”.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?