Avantajele studiilor în străinătate

0

Cu siguranţă te-ai gândit măcar o dată cum ar fi să pleci să studiezi câţiva ani în străinătate. Atunci când alegi să pleci la o şcoală din afara ţării, pregăteşte-te să trăieşti cea mai interesantă, utilă şi complexă experienţă din viaţă ta care te va împlini şi te va îmbogăţi atât din punct de vedere educaţional, dar şi cultural şi nu în ultimul rând ca om.

În ziua de astăzi există multe oportunităţi de a studia în afara ţării, aşa că dacă te hotărăşti să faci acest lucru nu-ţi rămâne decât să studiezi oferta şi să alegi cel mai potrivit program pe care îl au şcolile din afară pentru elevii străini.

De ce să studiezi în afară? Iată câteva motive:

Dezvoltare personală

Atunci când îţi propui să îţi continui studiile într-o ţară străină vei avea la dispoziţie o mulţime de programe din care să alegi şi vei găsi mult mai uşor ceva care să îţi placă şi să se potrivească personalităţii tale.Profită de această şansă pe care ţi-o oferă viaţa şi pe lângă studii încearcă să explorezi din plin lumea în care ajungi. Vizitează cât mai multe locuri, încearcă să pătrunzi în cultura ţării în care vei studia şi cunoaşte cât mai mulţi oameni. Nu doar că te vei înconjura de persoane care fac parte dintr-o altă cultură, dar vei ajunge să te cunoşti şi tu mai bine, odată ce treci la un nou stil de viaţă.

Împărtăşeşti din propria experienţă unor străini

Atunci când vei ajunge să cunoşti o altă cultură vei valoriza şi mai mult cultura ţării în care te-ai născut. În timp ce vei cunoaşte şi vei adopta poate din tradiţiile unei alte ţări, vei înţelege şi mai bine importanța tradiţiilor în care te-ai născut şi ai crescut, le vei aprecia şi mai mult şi vei simţi o bucurie imensă atunci când vei avea posibilitatea să le împărtăşeşti cu oameni ce provin din alte culturi. În timpul studiilor pe care le faci afară vor apărea tot felul de oportunităţi de a călători prin ţara în care te afli şi chiar prin ţările vecine. Nu rata nicio ocazie, profită de tot ceea ce vine spre tine, fă-ţi planuri de călătorie şi vizitează locurile minunate din colţul de lume în care te afli.

Citește și:   Cele mai frumoase și emoționante mesaje de Ziua Mamei

Acceptă provocarea

Decizia de a pleca să studiezi în afară nu e uşoară şi atrage o mulţime de întrebări şi de temeri pentru orice elev. Nu este uşor să pleci departe de casă unde situaţiile imprevizibile, cum ar fi o boală sau lipsa banilor, pot apărea, la fel de grea este şi despărţirea de părinţi, iar teama de a ajunge într-un loc nou despre care nu ştii absolut nimic te poate face să dai înapoi. Cu toate acestea, dacă nu reuşeşti să îţi învingi teama şi să accepţi şi riscuri, nu vei reuşi să evoluezi şi poţi să ratezi astfel momente importante din viaţa ta, aşa cum este şi şansa de a studia în altă ţară.

Dezvoltare profesională

Un CV uşor de remarcat

Studiile în afară vor atrage atenţia în CV oricărui angajator, pentru că mulţi dintre ei îşi doresc să aibă angajaţi cărora le plac provocările şi experienţele. Experienţa, practica şi cunoştinţele pe care le acumulezi în urma unor studii făcute în afară ţării îţi vor fi de folos încă din momentul în care vei fi chemat la un interviu pentru un job, pentru că vei avea o mulţime de exemple şi situaţii de viaţă pe care să le poţi integra în discuţie. Nu uita să treci în CV şi aptitudinile multi-culturale pe care le-ai dobândit în timpul studiilor în afara ţării.

Îţi descoperi adevărată vocaţie profesională

Experienţa studiilor în străinătate poate să îţi influenţeze tot restul vieţii, mai ales dacă ne referim la cariera pe care o vei îmbrăţişa. Poţi să îţi descoperi o nouă pasiune, te poţi specializa temeinic într-un anumit domeniu, poţi să înveţi perfect o limbă străină sau să realizezi că îţi doreşti o carieră la nivel internaţional.

Abilităţile interpersonale contează

De obicei angajatorii sunt interesaţi de dezvoltarea personală şi abilităţile interpersonale pe care le au candidaţii, aşa că nu este cazul să omiţi tocmai acum experienţa pe care ai câştigat-o atunci când ai studiat în afara ţării, chiar dacă aceasta este bazată pe comunicare multi-culturală sau interpersonală. Studiile făcute la şcoli din afară sunt un indiciu important pentru angajatori că poţi să te adaptezi la noi reguli şi nu te temi de schimbări.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?