Ce să faci când ai rezultate slabe la şcoală

0

Rezultatele slabe la şcoală nu înseamnă neapărat că viitorul tău este compromis. Dacă reuşeşti să depăşeşti situaţia şi să îţi îndrepţi notele în cel mai scurt timp, nu va fi nevoie să îţi schimbi planurile de viitor. Următoarele sugestii te pot ajuta să depăşeşti situaţia:

  • Vorbeşte cu o persoană de încredere despre situaţia ta. Un prieten sau chiar profesorii de la şcoală te vor ajuta atunci când vrei să explici ceea ce simţi, iar o discuţie deschisă te va ajuta chiar să explorezi noi opţiuni.
  • Vorbeşte cu cei care au alte aşteptări de la tine. Dacă simţi o presiune de la cei din jur, stai de vorba cu ei. Spune-le deschis că simţi această presiune fără să arunci vina asupra lor.
  • Redefineşte aşteptările pe care le ai. Uneori presiunea şi anxietatea vin tocmai de aici, de la modul în care ţi-ai stabilit obiectivele. Întotdeauna, obiectivele trebuie să fie realiste şi realizabile.
  • Relaxează-te. Uneori atunci când ieşi puţin din spaţiul în care îţi petreci timpul şi o schimbare de scenariu pot fi utile şi ar trebui să îţi dai voie să faci acest lucru din când în când.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?