Cele mai frecvente greşeli la testele de la şcoală. Iată cum să le eviţi!

0

Ai învăţat din greu pentru un test de la şcoală, te simţi pregătit şi eşti convins că vei lua o notă extrem de bună, dar ai grijă să nu cazi în capcana celor mai frecvente greşeli pe care le fac elevii atunci când dau un test la şcoală. Sunt câteva lucruri care pot compromite lucrarea de control sau testul, în ciuda faptului că ai ştiut tot! Cele mai multe greşeli se fac din grabă sau din neatenţie.

Nu lasă nicio întrebare fără răspuns

Atunci când nu ştii răspunsul la o întrebare sau cum să rezolvi un subiect, treci la următorul, dar la final nu uita să revii asupra acestui punct care ţi-a făcut probleme pentru că răspunsul lipsă este întotdeauna răspunsul greşit!

Capcana testelor grilă

Grilele par la prima vedere alernativa mai uşoară a unei testări. De multe ori, elevii ajung însă să cadă, până la urmă, în capcana acestor teste. Nu doar că nu sunt mai uşoare decât ar putea fi un subiect de sinteză, dar mulţi elevi se grăbesc şi nu citesc cu atenţie cerinţele. Asigura-te încă de la început dacă o întrebare are mai multe variante de răspuns sau doar una. Cele mai frecvente greşeli la testele grilă sunt atunci când elevii încercuiesc mai multe răspunsuri şi nu observă la început precizarea că fiecare întrebare are doar un răspuns corect.

Transcrierea greşită

O greşeală destul de des întâlnită în special la testele de matematică este transcrierea greşită a răspunsului corect de pe foaia de lucru pe foaia de test. Aşadar, nu uita să verifici de mai multe ori ceea ce ai scris pe ciornă şi ce rezultat ai trecut în foaia de test.

Materia greşită

Înainte de orice test asigură-te că ai înţeles foarte bine ceea ce ai de învăţat, care sunt capitolele sau lecţiile pentru test pe care trebuie să le studiezi. Pot apărea situaţii în care profesorul alege să ofere subiecte din capitole diferite de cele pe care le-a discutat la oră, aşa că este bine să știi despre ce este vorba în toată materia.

Citește și:   Cum să iei note mari în ultimul an de liceu

Gestionarea timpului

O altă greşeală care poate influenţa nota obținută la test este provocată de gestionarea greşită a timpului de examen. Nu este de mirare că cu 5 minute înainte de expirarea timpului, cei mai mulţi elevi intră în panică şi constată că nu au răspuns la toate întrebările şi nu mai au nici când să se întoarcă la ele. O soluţie ar fi ca la începutul testului să faci o evaluare rapidă a ceea ce ai de făcut şi să încerci să estimezi cât timp îţi va lua fiecare subiect pe care îl ai de rezolvat.

Te gândeşti prea mult

Atunci când te gândeşti prea mult la un răspuns şi insişti asupra unei întrebări ajungi să ai dubii legate de răspuns. Multor elevi li se întâmplă în această situaţie să înlocuiască răspunsul corect cu un răspuns greşit. La test este important să fii stăpân pe tine şi să ai încredere în cunoştinţele tale, dar nu trebuie să cazi nici în cealaltă extremă şi anume să nu te mai gândeşti deloc şi să dai un răspuns în grabă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?