Cum îi explicați profesorului că vă dă prea multe teme

0

Dacă profesorul vă dă de fiecare dată foarte multe teme şi ajungeţi în situaţia de a nu mai avea timp pentru a învăţa la alte materii sau pentru a face activităţi care vă relaxează în timpul liber de după şcoală, o ideea ar fi să luaţi atitudine şi să îi cereţi profesorului să reducă volumul de teme pe care vi-l dă .

Trebuie însă să ţineţi cont şi să abordaţi această situaţie cu tact şi multă consideraţie faţă de profesor. Profesorii de obicei dau temele pentru acasă pentru a-i ajuta pe elevi să îşi însuşească mai bine cunoştinţele şi să se asigure că aceştia vor stăpâni la perfecţie un anumit subiect. Profesorul nu trebuie să privească cererea voastră de a mai renunţa la o parte dintre temele pe care vi le dă, că pe un reproş.

  1. Înainte de a decide dacă mai reduce din volumul de teme, profesorul trebuie să cunoască impactul pe care temele le au asupra programului elevilor lui. Dacă îi veţi explica prin exemple concrete cum temele vă afectează activităţile pe care de regulă le faceţi după ore, cu familia, sau activităţile sportive la care sunteţi înscrişi, atunci profesorul poate să îşi dea seama că temele pe care le dă sunt prea multe. De asemenea, îi mai puteţi da exemple în legătură directă cu o anumita temă – explicaţi-i profesorului că este un exerciţiu dificil şi aproximați timpul pe care vi l-ar lua să îl faceţi.
  2. Porfesorul trebuie să înţeleagă că elevii nu îşi doresc ca el să renunţe definitiv la teme, ci doar să mai reducă din ele. Puteţi să îl ajutaţi pe profesor spunându-i care este pentru voi limita rezonabilă în privinţa temelor pentru acasă.
  3. Şi părinții trebuie să ştie despre această problemă, aşadar nu ezita să le povesteşti alor tăi despre dificultăţile pe care le ai din cauza unui volum mare de teme care ţi-a fost dat. În primul rând părinţii vor încerca să realizeze dacă ceea ce spui tu este corect şi vorbele tale se susțin în realitate. Dacă, într-adevăr, temele sunt prea multe pentru o perioada atât de scurtă de timp, părinţii ar putea lua legătura cu profesorul respectiv: de exemplu, îi pot trimite un email sau pot merge la şcoală pentru a-i explica profesorului cum stau lucrurile.
  4. Dacă profesorul nu va renunţa la această practică, atunci va trebui să va adresaţi unui superior ierarhic, cum ar fi directorul şcolii. Dacă situaţia ajunge atât de gravă încât va trebui să vă adresaţi directorului şcolii, ţineţi cont de faptul că trebuie să fiţi politicoşi şi să nu spuneţi lucruri urâte despre profesor. Vorbiţi despre volumul mare de teme, nu despre profesor.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?