Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum îl faci pe profesor să te ierte când ai greşit

Cum îl faci pe profesor să te ierte când ai greşit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pregăteşte-te de viaţa de şcolar pentru că ea va veni cu bune, dar şi cu momente mai puţin plăcute. Dacă pentru momentele fericite pe care le vei trăi la şcoală eşti pe deplin pregătit şi nerăbdător să le întâmpini, pentru cele mai puţin fericite este nevoie să te pregăteşti din timp şi să ştii să gestionezi aşa cum e mai bine fiecare situaţie neplăcută în care ajungi.

De exemplu, este bine să ştii cum să acţionezi atunci când un profesor se supără pe tine! Motivele de supărare ale celor care predau la clasă pot fi multe: poate nu ai învăţat, ori nu ţi-ai făcut tema, ai deranjat ora sau i-ai răspuns urât profesorului atunci când acesta a încercat să poarte un dialog cu tine. Indiferent care sunt motivele pentru care profesorul ţi-a dat de înţeles că l-ai dezamăgit şi că este supărat pe tine, trebuie să repari de urgenţă greşeală. Înainte să acţionezi, ia-ţi puţin timp pentru a înţelege situaţia şi pentru a-ţi face un plan de abordare a profesorului. Nu acţiona din impuls sau de frică!

Primul pas este să îi ceri permisiunea profesorului de a-l reţine câteva minute. Întreabă-l când are timp să stea de vorbă cu tine câteva minute. Fii extrem de politicos când încerci să îl determini să îţi acorde câteva minute pentru o discuţie.

Citește și:   Pantaloni scurți pentru fete - de ce să ții cont la achiziționarea lor? (P)

Cel mai potrivit moment să faci asta este după ce ora se termină sau înainte de a începe orele ori după cursuri.

Începe-ţi discursul prin care încerci să îl îndupleci şi să îl faci să te ierte cu „Îmi pare rău” spus cu sinceritate. Încearcă să vorbeşti clar, nu ezita şi priveşte-l drept în ochi pe profesorul tău. În niciun caz nu este un gest potrivit să te uiţi în pământ sau pe pereţi, ori în altă parte decât la profesorul tău.

Fii clar şi concis. Spune-i profesorului tău de ce îţi pare rău şi motivează-ţi gestul care a dus la supărarea acestuia. În cele mai multe cazuri există o acţiune clară care a provocat această situaţie. Nu căuta scuze, nu minţi şi asumă-ţi responsabilitatea pentru acţiunile tale.

În acest context, sinceritatea de care poţi să dai dovadă este foarte importantă. Dacă poţi să transmiţi asta şi prin gesturi este cu atât mai bine. Atunci când ajungi în această situaţie nu încerca să dai vina pe altcineva pentru că nu este corect şi nici nu îţi face onoare.

Înainte de a încheia discuţia cu profesorul tău, promite-i acestuia că nu se va mai repeta şi nu îl vei mai face să se supere pe tine.

Citește și:   Cum construiești banda lui Möbius

De cele mai multe ori, o discuţie calmă şi lămuritoare cu profesorul tău ajută şi până la urmă vei obţine iertarea acestuia. Dacă ai de-a face, însă, cu un profesor mai sever aşteaptă-te să suporţi consecinţele faptelor tale. De asemena, trebuie să înţelegi că dacă ai ajuns să îl superi foarte tare pe profesorul tău, de multe ori acesta nu te va ierta imediat. Important este că ţi-ai cerut iertare şi l-ai asigurat că îţi vei îndrepta comportamentul.

Articole interesante

Lasa un comentariu