Cum să faci impresie bună în prima zi de şcoală

0

Ca să faci o bună impresie încă din prima zi de şcoală, va trebui să te pregăteşti minuțios cu ceva timp înainte de începerea anului şcolar. Încearcă să te documentezi, află şi din exeperiențele altora şi fă ca prima zi de şcoală să îţi lase o amintire plăcută.

Iată câteva sfaturi de care ai putea ţine cont în prima zi de şcoală:

  1. Pregăteşte-ţi o ţinută adecvată pentru şcoală, curată, călcată. Hainele nu trebuie să te facă să ieşi în evidenţă, dar nici să te lase să treci neobservat. De evitat: pantalonii scurți și rochiile sau fustele extrem de scurte. Părul şi unghiile trebuie, de asemenea, să arate impecabil. Înainte de prima zi de şcoală aranjază-ţi cu atenţie manichiura şi pedichiura, dar nu exagera cu culorile sau cu aplicaţiile pe unghii, chiar dacă ţi se par frumoase.
  2. Chiar dacă e prima zi de şcoală şi probabil că nu se vor ţine ore şi nici profesorii nu vor începe încă să predea din materie, va trebui să ai la tine câteva rechizite, cum ar fi un pix şi un caiet pe care să notezi ceva în cazul în care este nevoie.
  3. Fii atent la tot ceea ce îţi vor spune profesorii. Discursurile cadrelor didactice la început de an sunt foarte importante pentru că s-ar putea să îşi pună amprenta asupra a tot ceea ce se va întâmplă în cursul anului şcolar, la orele pe care le susţin. Încearcă să afli ce pretenţii au profesorii de la fiecare elev, care sunt modalităţile lor de a preda şi de a testa elevii, de ce ţin cont, pe ce pun accentul şi, în general, încearcă să îţi faci o idee despre cum se vor desfăşura orele la şcoală.
  4. Lasă timiditatea acasă şi încearcă să te împrieteneşti cu cât mai multă lume. Nu este cazul să îţi sufoci colegii cu întrebări sau indiscreţii. În prima zi de școală este suficient să vorbeşti deschis, să glumeşti şi să iniţiezi conversaţii interesante şi cei mai mulţi dintre colegii tăi vor dori să îţi fie prieteni imediat. Cu toate acestea, ar trebui să ţii cont și să îţi faci doar prieteni care pot avea o influenţă bună asupra ta.
  5. Nu vorbi neîntrebat. Chiar dacă în prima zi de şcoală nu se vor face ore şi atmosfera este mai relaxantă, atâta timp cât un profesor este în clasă şi vă vorbeşte, acesta nu trebuie să fie deranjat de zgomot sau de copiii care pun întrebări atunci când nu este cazul.
  6. Când ajungi la şcoală, dar şi atunci când intri în clasa fii încrezător şi poartă-te natural, în niciun caz nu fi nepoliticos sau arogant cu cei din jur.

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?