Cum să fii cel mai bun elev din clasă

0

Premiul întâi și statutul de cel mai bun elev din clasă nu sunt uşor de obţinut. De cele mai multe ori, să fii cel mai bun înseamnă să munceşti mult şi să dai tot ce e mai bun din tine. Urmează câteva sfaturi simple şi folositoare, dacă ţi-ai propus că în următorul an şcolar să fii cel mai bun elev din clasă.

Fă-ţi de fiecare dată temele cu seriozitate şi implicare. Dacă vrei să ajungi cel mai bun din clasă, atunci trebuie să ştii că nu există amânări sau scuze atunci când e vorba de teme pentru acasă. Indiferent cât de încărcat este programul tău, organizează-te bine ca să poţi să ai timp întotdeauna pentru teme. Ţine cont, de asemenea, că profesorii dau temele cu un motiv ceea ce înseamnă că dacă nu le faci ai putea avea de suferit la examenele finale sau la testele din timpul anului.

Foloseşte înţelept timpul. Dacă ţi-ai propus să obţii rezultate bune la învăţătură în aşa fel încât să ajungi cel mai bun din clasă va trebui să munceşti din greu şi să îţi foloseşti cu grijă timpul, mai ales dacă după şcoală mai faci şi alte activităţi (sport, cursuri de actorie, limbi străine etc..). Nu ar fi rău să ai chiar o agendă în care îţi notezi toate temele şi toate activităţile pe care le ai de făcut într-o zi.

Învaţă şi repetă continuu. Atunci când studiaţi ceva anume la un curs, caută întotdeauna să te documentezi în plus şi să ridici mâna la oră pentru a face completări. Astfel de lucruri mici pot face diferenţa între notele tale şi notele colegilor tăi.

Întotdeauna fă o recapitulare înainte de teste. Începe să recapitulezi materia cu mult înainte de examen sau de testul pe care îl ai de dat. În niciun caz nu te apuca de învăţat cu o seară înainte de a da testul, dacă ţi-ai propus să devii cel mai bun din clasă. Încearcă să treci prin toate subiectele posibile care ar putea să îţi fie date la examen pentru că în felul acesta vei reţine foarte multe lucruri din materia respectivă.

Citește și:   Glume despre şcoală

Păstrează-ţi calmul în timpul testului. Înainte de examen încearcă să te relaxezi. Când ajungi în bancă şi primeşti subiectele, respiră adânc şi încearcă să te concentrezi pentru a-ţi aminti tot ce ai învăţat.

Fii întotdeauna activ la ore. Profesorii vor ţine întotdeauna cont de activitatea elevilor de la ore şi e un lucru dovedit că doar cei care participă activ şi îşi testează cunoştinţele în timpul anului obţin cele mai mari note. La fel de important este să asculţi cu atenţie ceea ce explică profesorul.

Nu te lasă influenţat de anturaj. Deşi poate ar părea tentant să te alături unui grup de copii care se distrează pe cinste atunci când vin la şcoală, nu uita că doar seriozitatea şi dedicarea din timpul orelor te poate face să devii cel mai bun. Prietenii nepotriviţi pot deveni o barieră în calea a ceea ce ţi-ai propus. În plus, te poţi distra în voie atunci când ai timp liber.

Tratează-ţi profesorii cu respect. Chiar dacă ai colegi care deranjează orele sau rând de profesor, nu intră în gaşcă lor. Respectă-ţi profesorii , pentru că ei să fie convinşi că meriţi să fii cel mai bun din clasa.

Studiază din greu. Învaţă tot ceea ce vrei şi trebuie să ştii şi fă acest lucru cu toată implicarea pentru a fi pregătit chiar şi pentru situaţiile neprevăzute.

Fă totul cu creativitate. Orice lucrare creativă va fi apreciată de profesori şi îi va determina să îți dea cea mai mare notă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?