Cum să iei notiţe la ore

0

Pe măsură ce progresezi şi ajungi în clasele superioare, în special în anii de liceu, devine obligatoriu să începi să iei notiţe la ore, din ceea ce predă profesorul. Materia devine tot mai complexă, iar tu va trebui să reţii cât mai multe informaţii încă din clasă. Uneori nu este uşor să iei notiţe din care să mai poţi înţelege ceva a doua zi, dar există câteva trucuri care te-ar putea ajuta să transformi notiţele în materiale utile de pe care să înveţi.

Pune întotdeauna data la notiţele pe care le iei

Indiferent că ai sau nu un caiet dedicat pentru fiecare materie, trebuie să pui data înainte să începi să îţi notezi ce spune profesorul la ora respectivă. Fă-ţi un obicei din asta, pentru că îţi va fi extrem de util când începi să înveţi. De asemenea, marchează şi finalul notiţelor pe care le-ai luat la o materie.

Întreabă-l pe profesor care este tema despre care urmează să predea

Înainte să înceapă ora îl poţi întreba pe profesor care este subiectul despre care urmează să vă vorbească pentru că acest lucru te va ajută să îţi faci o idee de ansamblu încă de la începutul orei.

Fii atent la abateri şi notează-le

Uneori, în timpul predării se poate întâmplă ca profesorul să fie intrerupt de elevii care au de făcut comentarii, care pun întrebări sau împărtăşesc propriile experienţe care au legătură cu subiectul cursului. Când se întâmplă aceste lucruri şi notiţele tale pot avea de suferit pentru că profesorul se va abate de la subiect pentru a răspunde sau pentru a sta de vorbă cu cel care are întrebări sau comentarii. Pentru a nu deveni confuz, atunci când iei notiţe poţi marca întrebările puse de colegi sau întreruperile discuţiei.

Desenează şi fă săgeţi

Dacă ai un stil de învățare predominant vizual, atunci poţi să desenezi câte floricele şi avioane doreşti pe notiţele pe care le iei. Este important să desenezi acele simbouri care au sens pentru tine şi îţi va fi mult mai uşor să “traduci” notiţele mai ales dacă prin săgeţi, linii şi bulett-uri le şi organizezi , pentru a-ţi da seama care este legătura între idei.

Citește și:   Ce sunt visele și care este semnificaţia lor

Subliniază termenii noi

Atunci când profesorul scrie pe tablă un termen nou, notează-l, încercuieşte-l şi subliniază-l. Dacă un termen nou şi subliniat apare în notiţele tale, cu siguranţă va apărea şi la următorul test.

Compară notiţele cu ceea ce scrie în manual

Uneori este complicat să ţii pasul cu ceea ce predă profesorul la oră şi nu de puţine ori notiţele tale ar putea să fie destul de confuze. În această situaţie, du-te direct la manual şi citeşte acele capitole în care se vorbeşte despre ceea ce a predat profesorul – în acest fel îţi va fi mai uşor să înţelegi notiţele, iar informaţiile vor căpăta sens.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?