Cum să îţi organizezi biroul ca să iei note mai mari

0

Poate nu îţi vine să crezi, dar între oridinea de pe birou sau masa de studiu şi performanţele şcolare există o legătură foarte mare. Menţine o ordine în spaţiul în care înveţi şi îţi faci temele şi vei vedea că rezultatele tale de la şcoală se vor îmbunătăţi mai redepe decât îți poţi imagina. Explicaţia este simplă: ceea ce ne înconjoară ne ajută să ne concentrăm mai bine sau, din contra, ne poate distrage atenţia de la lucrurile pe care le avem de făcut.

În afară de ordinea care ar trebui să fie în jur atunci când înveţi o metodă care te poate ajuta să te organizezi mai bine este să foloseşti un sistem de culori atunci când îţi faci temele. Culorile te vor ajuta să ţii minte mai bine ceea ce ai de făcut, dar îţi vor fi de folos şi pentru a organiza mai bine materialele, temele şi proiectele pe care le faci pentru şcoală.

Iată cum funcţionează această metodă despre care mulţi elevi au spus că este eficientă.

  1. Cumpără rechizite colorate: markere, post it-uri, stickere, mape colorate.
  2. Alege câte o culoare pentru fiecare materie pe care o studiezi. De exemplu: roşu pentru matematică, galben pentru istorie, albastru pentru geografie şi aşa mai departe.
  3. În scurt timp vei învaţă să faci conexiunea în minte între culoarea aleasă şi materia pe care i-ai atribuit-o, aşadar nu te chinui să le înveţi imediat.
  4. Mape şi coperţi colorate. Evident vei folosi câte o coperta pentru a pune temele pentru fiecare materie și ține cont ca și în acest caz culoarea să coincidă.
  5. Stickere. Acestea sunt utile atunci când faci de exemplu o documentare la bibliotecă şi este nevoie să scrii titlurile cărţilor, citate, pasaje importante din carte pe care le vei folosi apoi în lucrarea sau proiectul pe care îl ai de făcut, citate sau detalii pe care trebuie să le ţii minte. Dacă nu ai stickere colorate poţi folosi coli albe pe care să le colorezi.
  6. Markerele pentru subliniere sunt extrem de utile atunci când înveţi, pentru că te ajută să marchezi acele pasaje importante din notiţele pe care le-ai luat la ore sau din cărţile pe care le citeşti. Ţine cont însă în ce cărţi alegi să faci aceste însemnări și asigură-te înainte că nu e nicio problemă să faci sublinieri în ele.
  7. Etichetele colorate pentru calendar te ajută, de asemenea, să fii mai organizat. Ţine un calendar în locul în care înveţi şi lipeşte câte o etichetă în dreptul datelor în care ai de făcut lucuri importante pentru şcoală. Notează pe fiecare etichetă ceea ce ai de făcut în data respectivă şi ţine cont ca eticheta să aibă culoare materiei pentru care urmează să te pregăteşti.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?