Cum te automotivezi să înveţi pentru o materie care nu îţi place

0

Cum te automotivezi atunci când înveţi? Cu siguranţă, răspunsurile sunt diferite de la caz la caz pentru că fiecare este motivat de alte lucruri.

Atunci când nu îţi place însă materia pentru care înveţi sau când ai de făcut un proiect care ţi se pare din start extrem de plictisitor nu există, din păcate, soluţii rapide care să te facă să te simţi insipirat şi plin de energie pentru a duce lucrurile la bun sfârşit. Dar nu este nici imposibil!

Iată câteva lucruri pe care le poţi face pentru a te automotiva atunci când nu îţi place materia pentru care ai de învăţat.

  1. Gândeşte pozitiv

Dacă începi un proiect sau studiul pentru o materie care nu îţi place întrebându-te la nesfârşit cum vei reuşi să ieşi din această situaţie nu faci altceva decât să iroseşti timpul. Studiile au arătat că avem peste 60.000 de gânduri pe zi, iar fiecare gând ne poate apropia de rezultatul dorit sau din contră ne poate îndepărta de obiectivul nostru. Depinde de fiecare dintre noi în ce direcţie ne canalizăm gândurile. Aşadar, ai grijă ce îţi spui ţie însuţi atunci când începi proiectul sau studiul.

  1. Vizualizează întreagă activitate
Citește și:   Cum să iei notiţe la ore

Proiectează totul cu ochii minţii. Încearcă să vizualizezi diferite situaţii şi pe tine în timp ce iei o decizie sau cum acţionezi într-o anumită direcţie. Această strategie te va ajuta să te concentrezi asupra a ceea ce ai de făcut.

  1. Acţiunile mici devin rezultate mari

Atunci când începi să înveţi sau să realizezi un proiect nu uita că orice acţiune, indiferent cât de mică este, are un efect. Dacă îţi doreşti rezultate trebuie să acţionezi, chiar dacă faci acest lucru prin paşi mici. În plus, cele mai multe temeri şi nesiguranța dispar în faţa acţiunii. Aşadar, data viitoare când îţi faci griji cu privire la un examen, impune-ţi să acţionezi, chiar şi prin gesturi mici.

  1. Găseşte prieteni de “suferinţă”

Atunci când înveţi pentru o materie care nu îţi place şi te plictiseşte caută câţiva prieteni de “suferinţă”. Dacă vei petrece timp cu alţii care trec prin aceeaşi experienţă ca şi tine te vei simţi mai confortabil şi mai plin de energie şi astfel îţi va fi mai uşor să înveţi.

  1. Reţine că acesta situaţie nu va dura o veşnicie
Citește și:   Trucuri ca să citești rapid

Dacă te confrunţi cu probleme provocate de o materie care nu îţi place, ori un proiect îţi da bătăi de cap aminteşte-ţi de fiecare dată că această situaţie nu va dura o veşnicie. Acest gând cu siguranţă te va motiva! Totul se schimbă şi la fel se va schimba şi situaţia în care te afli, important este să acţionezi.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?