Ești cel mai bun din clasă și colegii își cer tot timpul să îi ajuți? Iată cum să procedezi!

0

Atunci când eşti cel mai bun din clasă, toţi colegii vor dori să te aibă în preajmă, doar că uneori acest lucru ar putea să te copleşească. La un moment dat va deveni extrem de complicat să le răspunzi la întrebări colegilor, să îi ajuţi la teme pe toți sau să le explici o noţiune pe care n-au înţeles-o când a predat-o profesorul la oră.

Pentru a face faţă cu brio acestui statut de cel mai bun din clasă, poţi să te organizezi cât mai bine în aşa fel încât să nu îi refuzi nici pe colegi şi nici să nu te simţi acaparat de ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Aroganţa şi lipsa de politeţe nu au ce caută în această ecuaţie, cu atât mai mult cu cât vorbim de relaţia dintre colegii de clasă. Un comportament nepotrivit într-o situaţie în care un coleg îţi solicită ajutorul poate să îţi ştirbească din aura de cel mai bun din clasă. Trebuie să îi ajuţi pe toţi sau pe aproape toţi cei care îţi cer ajutorul, chiar dacă nu sunteţi tocmai prieteni. În plus, atunci când eşti inteligent şi îi mai şi ajuţi pe cei din jur, îţi vei face mereu prieteni.

Nu îi pune pe ceilalţi înaintea ta. Chiar dacă eşti nerăbdător să îi ajuţi cu tot ceea ce poţi pe colegii tăi, nu îţi neglija propriile îndatoriri. Termină mai întâi proiectul sau tema pe care o ai, apoi vezi cum poţi să le ușurezi şi celorlalţi situaţia, oferindu-le ajutorul.

Atunci când colegii tăi vin să îţi ceară ajutorul, spune-le că vei fi la dispoziţia lor imediat după ce termini ce ai de făcut.

Dacă au nevoie de o simplă informaţie, fără să intri în detalii, atunci poţi face o scurtă pauză pentru a le spune ceea ce vor să ştie.

Ajută-i pe cei care au nevoie, dar pe rând. Dacă mai mulţi dintre colegii tăi au nevoie de acealși lucru, atunci îi poţi ajuta în acelaşi timp.

Citește și:   Ce să faci când profesorul ţipă la tine

Cu siguranţă în clasă mai sunt şi alţi elevi buni, cu rezultate care au confirmat de fiecare dată că învață bine și obțin performanțe. Îi poţi ruga şi pe aceştia să le dea o mână de ajutor colegilor care au nevoie.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?