Formula care te ajută să scapi de probleme şi să iei decizii bune

0

Formula următoare te va ajuta să fii întotdeauna pregătit pentru momente tensionate şi intense din punct de vedere emoţional.

Cu ajutorul următorului truc îţi va fi mai uşor să reacţionezi atunci când te confrunţi cu o situaţie complicată sau când ai de luat o decizie dificilă. În plus, vei avea o formulă pe care ştii că poţi să o foloseşti atunci când ajungi într-o situaţie dificilă.

Iată ce ai de făcut.

Ia o foaie de hârtie sau un jurnal pentru acest exerciţiu. Acum încearcă să îţi aduci aminte de o situație în care ai simţit nevoia să reacţionezi, când ceva te-a deranjat sau supărat foarte tare, când te-ai confruntat cu situaţii nedorite sau cu momente tensionate din care credeai că nu mai există scăpare.

Completează următoarea FORMULĂ cu toate detaliile legate de respectiva situaţie:

Când simt ____________________________, mă gândesc______________________(despre tine, alţii sau despre situaţie), dar voi face__________________________(planul de acţiune pentru a face ceva productiv şi non-reactiv).

În felul acesta, vei exersa să ai idei constructive în loc de reacţii pripite când te găseşti într-o situaţie neplăcută şi când stresul atinge conte maxime. Cu ajutorul acestei formule vei ajunge că în scurt timp să ai încredere în tine când trebuie să iei decizii, mai ales în momentele importante.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?