Absențele de la ore: ce consecințe grave pot avea

0

Absenţele de la ore sunt o problemă serioasă, ce poate avea consecinţe mult mai grave asupra rezultatelor tale şcolare decât îţi poţi imagina.
Atunci când te decizi să chiuleşti de la o oră, ţi se pare poate o idee bună. Cei mai mulţi elevi decid să nu se prezinte la ore atunci când nu învaţă şi ştiu că urmează să fie ascultaţi sau când urmează să dea un test, când au avut ceva de pregătit pentru oră cu pricina (o temă, un proiect) sau când vor pur şi simplu să profite de vremea de afară. Chiar dacă toţi elevii ştiu că nu este bine să lipsească de la ore, puţini dintre ei se gândesc serios la impactul pe care îl are acest lucru.

Înainte să iei decizia de a chiuli de la o oră, gândeşte-te foarte bine la consecinţe pentru că te-ar putea costa foarte mult. Lipseşti de la o oră sperând că acest lucru te va ajuta să te relaxezi, dar în final ajungi să te stresezi mai mult decât ţi-ai imaginat.

Aici sunt câteva motive pentru care nu merită să lipseşti de la ore:

Rezultatele tale şcolare se vor înrăutăţi. Dacă chiulul de la ore devine o obişnuinţă aşteaptă-te să iei note din ce în ce mai mici.

Citește și:
Cum îi explicați profesorului că vă dă prea multe teme

Pe de-o parte, rezultatele devin tot mai slabe pentru că începi să pierzi materia şi ceea ce se discută la ore, devine imposibil să recuperezi materia şi nu mai ai cum să ajungi la acelaşi nivel cu restul colegilor care sunt prezenţi la fiecare oră.

Pe de altă parte profesorul va taxa şi el gestul tău. Imaginează-ţi că nici un profesor nu poate trece cu vederea faptul că este sfidat de elevii săi, iar acest lucru se va vedea în comportamentul lui faţă de tine şi în notele pe care ţi le va da.

Odată ce începi să chiuleşti, va deveni un obicei de care nu vei mai putea scăpa şi care îţi va provoca o mulţime de probleme la care nu te-ai fi aşteptat.

Aşadar, cel mai bine este să eviţi acest lucru din start pentru a nu ajunge să intri în acest cerc vicios.

Va fi greu să recuperezi. Cu cât chiuleşti mai mult de la ore, cu atât mai greu îţi va fi  să recuperezi materia pe care ai pierdut-o. Va trebui să încerci să anticipezi ce s-a predat în clasă, să studiezi mai multe materiale decât ar fi necesar pentru că dacă nu ai fost la oră nu ştii pe ce anume să pui accentul.

Citește și:
Ce faci când colegul de bancă îți distrage atenția de la ore

Atunci când participi la ore poți să asimilezi mai multe cunoștințe și nu va mai trebui să faci acest lucru singur. Atunci când discuţi materia este mult mai uşor să înţelegi şi să reţii, dacât atunci când înveţi singur – mai ales atunci când ai întrebări şi informaţiile nu sunt toate foarte clare.

Absenţele provoacă temeri serioase. Atunci când lipseşti de la o oră, îţi vei face o mulţime de griji după aceea, cum ar fi: ce anume ai pierdut, dacă profesorul a făcut vreun comentariu la adresa ta când a văzut că lipseşti, va trebui să iei legătură cu colegii tăi pentru a afla ce s-a întâmplat la oră şi evident va trebui să îl convingi pe unul dintre colegi să îţi dea notiţele.

În consecinţă, sunt o mulţime de griji provocate de absenţa de la ore, pe care poţi să le eviţi, renunând să chiuleşti.

Există riscul să începi să fii evitat de colegii de clasă. Dacă unii colegi de clasă vor ajunge să te ignore, nu te mira. Cei mai mulţi dintre ei nu îşi vor dori să se afle în compania unui coleg „chiulangiu” şi cu note slabe la învăţătură.


Lasă un comentariu