Metode de învățare eficiente la liceu

0

Dacă te pregăteşti pentru primul an de liceu, adică pentru clasa a IX-a, trebuie să realizezi din timp că la liceu totul este diferit de ceea ce ai făcut până acum. Aceasta este una dintre cele mai importante schimbări din viaţa ta de până acum şi trebuie să fii pregătit să îi faci faţă. Notele încep să conteze mai mult şi va trebui să începi să îţi dai seama care este domeniul pentru care ai înclinaţie şi talent şi ce ai urma să faci pe viitor.

Dacă vrei să obţii note mari şi să ai succes la liceu, poţi începe prin a deprinde abilităţi de învăţare şi studiu eficiente.

Managementul timpului

Una dintre cele mai importante abilităţi la liceu este managementul efectiv al timpului. Acum este esenţial să conştientizezi că eşti sigurul responsabil de felul în care îţi organizezi timpul. Chiar dacă e mai tentant să îţi petreci timpul cu prietenii, să socializezi pe internet, să mergi la plimbare, învaţă să îţi planifici timpul pentru că este vital atunci când vrei să obţii performanţe la liceu. Acum, materiile încep să devină mai complexe şi mai complicate şi nu îţi va fi uşor dacă nu ai o programare strictă a activităţilor pe care le ai de făcut.

Obiceiurile de învăţare de bază

Doar unele obiceiuri de învăţare sunt importante pentru tine acum. Poate pe unele dintre ele le-ai deprins deja. Iată câteva obiceiuri foarte importante în procesul de învăţare.

  • Fii pregătit pentru ore şi nu întârzia niciodată la clasă
  • Asigura-te că îţi faci temele sau proiectele la timp
  • Evită să te aglomerezi înaintea testelor, însă repetă întotdeauna înainte
  • Învaţă în fiecare zi, chiar dacă nu ai teste sau nu urmează să fii ascultat la oră
  • Ia notiţe

Fixează obiective şi atinge-le

Stabilirea obiectivelor este o altă abilitate importantă pentru orice licean, la fel cum este şi îndeplinirea acestora. Dacă ai o materie preferată şi un domeniu pe care vrei să te concentrezi atunci fixează-ţi un obiectiv şi fă tot posibilul să îl atingi.

Citește și:   Cum supraviețuiești la liceu fără cel mai bun prieten

Citeşte notiţele

De multe ori iei notiţe la oră însă apoi uiţi de ele până când se apropie un test sau un examen important. Aceasta poate fi o problemă destul de gravă care poate afecta notele. Reciteşte tot timpul notiţele pentru că în felul aceasta vei avea mereu informaţia proaspătă în minte.

Fii organizat

Pentru liceeni este important să fie cât mai organizaţi pentru ca materia să se aşeze cât mai bine, însă este un capitol la care mulţi eşuează. Este important să ai un loc special pentru studiu unde să îţi ţii toate materialele, cărţile, caietele şi tot ce are legătură cu şcoala. O bună organizare te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti notele.

Fii dornic să înveţi

Atunci când ajungi la liceu este foarte important să îţi doreşti să înveţi cât mai multe lucruri şi să aprofundezi materiile care te interesează în mod special pentru că această perioadă poate fi definitorie pentru viitorul tău. Motivarea şi devotamentul pentru studiu te vor ajuta să ajungi acolo unde îţi propui.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?