Obiceiuri care pot dăuna învățatului

0

Aşa cum există obiceiuri bune care te ajută să înveţi mai uşor, aşa pot exista şi obiceiuri dăunătoare care odată ce sunt deprinse îţi pot afecta rezultatele la şcoală şi te pot face să capeţi anumite frustrări care se vor manifesta în special în perioada examenelor.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de obiceiurile proaste atunci când studiezi astfel încât să înveţi și să obţii cele mai bune note la şcoală.

  1. Nu învăţa la fel pentru fiecare materie

La şcoală materiile sunt diferite, stilurile de predare ale profesorilor sunt, de asemenea, diferite, examenele şi testările nu seamănă prea mult între ele, aşadar şi modul în care înveţi la fiecare materie trebuie să fie diferit. Nu învăţa în acelaşi fel pentru toate examenele, pentru că cerinţele diferă de la caz la caz, şi în fiecare situaţie trebuie să ţii cont de detalii diferite, de modul de a aborda problema diferit şi de a face strategii diferite în funcţie de context.

  1. Nu te autodemotiva
Citește și:   Grile de salarizare in invatamant propuse de MECI

Ştii că multe lucruri pe care ţi le spui ajungi tu însuţi să le crezi? Dacă ajungi să-ţi repeţi anumite lucruri vei ajunge să fii convins de ele. De exemplu, atunci când spui “urăsc să învăţ” sau “este prea greu” vei ajunge să crezi aceste lucruri cu tărie şi totul va avea un impact negativ asupra rezultatului. Dar aşa cum ajungi să crezi lucrurile negative, la fel vei ajunge să fii convins şi de cele pozitive, menite să te motiveze. Aşadar, atunci când începi să înveţi pentru un test de exemplu, înlocuieşte “urăsc să învăţ” cu “învăţ şi iau nota pe care mi-o doresc”- vei vedea cum vei începe să crezi cu tărie în aceste mesaje pozitive.

  1. Renunţă la distracţie atunci când înveţi

Atunci când te apuci să înveţi, dar din când în când îţi arunci o privire pe Facebook ori pe telefonul mobil sunt şanse mari să nu vii acasă cu o notă prea frumoasă de la şcoală. Obiectivul tău principal atunci când înveţi este să fii eficient și să termini de parcurs materialul cât mai repede.

  1. Nu aştepta până în ultimul moment
Citește și:   Adormi atunci când citești? Cum eviți acest lucru!

Trebuie să fii conştient că nu poţi învăţa toată materia pentru un test important sau un examen doar cu o noapte înainte. Dacă te pregăteşti pentru un examen important, atunci va trebui să începi să înveţi cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte. Fă-ţi un program, estimează de cât timp ai nevoie pentru a învăţa pentru examen şi împarte materia pentru examen, pe zile. Fă-ţi un program pentru studiu şi respectă-l cu stricteţe.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?