Schimbări pe care să le faci înainte de începerea noului an școar

0

Micile schimbări pe care le faci înainte să înceapă un nou an şcolar îţi pot îmbunătăţi considerabil notele şi în acelaşi timp te vor ajuta să ai un tonus bun până când vine următoarea vacanţă.
Iată cum ai putea să te organizezi odată cu începerea unui nou an şcolar, pentru ca acesta să fie de excepţie!
Stabileşte o rutină a temelor
Deşi poate rutină nu este un cuvânt care să îţi sune bine, în acest context, rutina este bună! La început de an şcolar fă un program şi respectă-l cu stricteţe. Planifică în special timpul pe care îl vei aloca temelor şi învăţatului atunci când te întorci de la şcoală şi în funcţie de acest lucru organizează-ţi restul activităţilor. Vei vedea că o programare riguroasă a temelor te va ajuta să le termini repede, la timp şi cu uşurinţă. Nu lasă alte lucruri să îţi distragă atenţia atunci când te concentrezi pe ceea ce ai de pregătit pentru școală şi vei avea timp să faci tot ce ţi-ai propus în ziua respectivă, inclusiv distracţie, relaxare, jocuri, plimbări etc.
Foloseşte un calendar sau o agendă
Un calendar sau o agendă în care să îţi treci toate activităţile pe care le ai de făcut în fiecare zi te va ajuta extrem de mult să fii organizat. În primul rând te va ajuta să ţii minte tot ce ai de făcut şi nu vei rata astfel lucrurile importante şi în acelaşi timp, atunci când treci totul în agendă, faci şi o recapitulare a activităţilor care urmează.
Menţine-ţi sănătatea şi energia
Dieta este foarte importantă atunci când îţi doreşti să faci performanţă. Bea multe lichide şi mănâncă bine în timpul zilei pentru a avea o stare de spirit bună şi multă energie. Nu îţi face temele sau nu învăţa în timp ce stai întins în pat. Dacă simţi că eşti obosit, încearcă să dormi puţin sau să te relaxezi înainte de a te apuca de teme şi întotdeauna stai la birou sau la masa de lucru atunci când studiezi.

Notează, subliniază, colorează

Atunci când înveţi foloseşte forme şi culori pentru a face informaţiile importante să iasă în evidenţă. În felul acesta le vei reţine mult mai uşor şi mai bine. Culori, sublinieri şi forme inedite poţi face şi atunci când ai de realizat o temă sau un proiect pentru şcoală, pentru a-l personaliza şi pentru ca profesorul să îşi dea seama că te-a preocupat până şi felul în care arată lucrarea ta. Ai grijă însă ca tema respectivă să nu fie goală de conţinut, pentru că în acest caz nu va mai conta felul în care arată!
Dormi suficient

Odihna este esenţială în viaţă oricărei persoane care îşi doreşte rezultate şi performanţă. Atunci când eşti obosit nu te poţi concentra, nu poţi gândi sau raţiona, nu te simţi în stare să iei decizii, de aceea e important să dormi suficient pentru a da randament a doua zi la şcoală.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?