Tehnici eficiente pentru a învăța mai repede

0

Stând în pat în timp ce pe fundal televizorul are sonorul dat la maximum nu te va ajuta să reţii aproape nimic din ceea ce încerci să înveţi.

Pentru a memora uşor şi pentru a învăţa cât mai repede poţi să pui în aplicare câteva tehnici care funcţionează cu adevărat. Atunci când îţi propui acest lucru, este important atât stilul de învăţat, dar şi mediul înconjurător care poate conţine elemente care te distrag de la ceea ce ai de făcut şi care îngreunează procesul de învăţare, ba chiar îl pot face imposibil.

Dacă îţi propui ca a două zi când mergi la şcoală să fii stăpân pe tot ceea ce ai învăţat cu o seară înainte iată ce trebui să faci când începi să îţi pregăteşti lecţiile pentru şcoală.

Pregăteşte-ţi mintea, dar şi mediul pentru studiu

Atunci când te apuci de învăţat ai grijă să pregăteşti un mediu cât mai liniştit, confortabil şi relaxant, fără obiecte care te-ar putea distrage de la ceea ce faci, în aşa fel încât să te concentrezi în totalitate asupra a ceea ce faci. Evita să înveţi stând întins pe pat pentru că în felul aceasta este aproape imposibil să te mai concentrezi asupra învăţatului.

Este de asemenea foarte important să te gândeşti în ce fel şi în ce situaţii informaţiile pe care le acumulezi te vor ajută şi ar fi bine chiar să vizualizezi momentul în care acea informaţie îţi va fi de folos.

Învaţă cu muzică

Muzică poate avea un rol foarte important în procesul de învăţare pentru că stimulează partea emoţională a creierului şi de asemenea emisfera dreaptă şi ajută la relaxare. Astfel, permite că întregul creier să fie implicat în procesul de învăţare. Volumul muzicii nu trebuie însă să fie prea mare.

Învaţă într-o mulţime de moduri

Fiecare elev are stilul sau de învăţare, însă atunci când sunt folosite toate cele trei stiluri, vizual, auditiv şi kinestezic, procesul de învăţare se desfăşoară mult mai simplu şi memorarea informaţiei e mai uşoară. Cu cât combini cele trei stiluri, cu atât mai repede vei învăţa şi cu atât mai uşor vei putea folosi informaţia pe care ai memorat-o.

Citește și:   Cum să ne protejăm împotriva gripei

Pauzele sunt importante

Atunci când înveţi, este important să faci pauze la fiecare 30 de minute. Fiecare pauză ar trebui să dureze aproximativ 5 minute, timp în care ar trebui să te ridici de la masă de studio şi să faci ceva ce nu are legătură cu învăţatul. Atunci când te relaxezi, creierul procesează şi organizează informaţiile pe care tocmai le-ai învăţat.

Încearcă să înţelegi ceea ce înveţi

Învățarea mecanică nu are rezultate pe termen lung şi de multe ori nici până a două zi. Este o diferenţă foarte mare între a şti ceva şi a înţelege şi pentru ca învăţarea să fie eficientă este nevoie de amândouă.

Ia notiţe

Atunci când iei notiţe trebuie de obicei să le rescrii folosind cuvintele tale. Cu cât trebuie să rescrii ceea ce ai învăţat, cu atât va trebui să te gândeşti şi cu atât mai bine vei înţelege.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?