Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tradiții și superstiții de Anul Nou

Tradiții și superstiții de Anul Nou
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trecerea în noul an este marcată de multe tradiții și superstiții, toate făcând tranziția spre un an nou mult mai bun decât cel care trece. Iată câteva dintre cele mai cunoscute dintre acestea.

  • Tradiția de Anul Nou spune că e bine să fie mult zgomot în noaptea dintre ani pentru a alunga spiritele rele.
  • Tot în noaptea dintre ani se spune că este bine să ai în  buzunar o căpățână de usturoi, pentru că spiritele rele să te ocolească.
  • O altă superstiție de Anul Nou este aceea că în ultima zi din an și în prima zi din cel nou nu este bine să facem cheltuieli sau să aruncăm ceva din casă (nici măcar gunoiul), pentru că, odată cu el, dăm afară și norocul.
  • Un obicei de Anul Nou este să mănânci câte o boabă de strugure la fiecare din cele 12 bătăi la ceasului care vestesc trecerea în noul an, ele fiind dorințe pentru fiecare lună a anului următor.
  • La trecerea dintre ani, spun bătrânii, este bine că fiecare să poarte o haina nouă și ceva roșu, sau o altă culoare veselă care să atragă energiile pozitive.
  • Uratul din seară de Anul nou rămâne una dintre cele mai frumoase tradiții românești la trecerea dintre ani, obiceiul mai păstrându-se încă în unele zone din țară.
  • În satele românești, cete de flăcăi se pregătesc pentru ”urat”, respectând datinile și obiceiurile din timpul sărbătorilor de iarnă. În ajunul Noului An, pe înserat, își fac apariția ”mascații”. În satele bucovinene se obișnuiește ca mascații să umble în ceată, care reunește personaje mascate: ursul, capra, căiuții, cerbii, urâții, frumoșii, dracii, doctorii, ursarii, bunghierii. După lăsarea serii, ceata cea mare se fărâmițează, iar grupurile rezultate încep să meargă din casă în casă, până la răsăritul soarelui, atunci când Anul Nou își intră în drepturi.
Citește și:   Lucruri interesante despre dinți

Articole interesante

Lasa un comentariu