Trucuri ca să nu te mai înroşeşti când ai emoţii

0

Multe persoane se înroşesc la faţă atunci când au emoţii foarte puternice sau când se află în situaţii stânjenitoare pentru ei.

De multe ori, aceste persoane sunt timide şi suferă de emotivitate excesivă. Vestea bună este că te poţi vindeca de acest lucru. Iată ce să faci că să nu te mai înroşeşti la faţă :

  1. Impune-ţi să te relaxezi în momentul în care simţi că te înroşeşti la faţă. Dacă nu vrei să îţi expui emoţiile sau temerile în faţă interlocutorului, scapă să te înroşeşti la faţă relaxându-ţi muşchii, în special umerii şi gâtul. În mometul acela îţi eliberezi tensiunea care apare din senin. Încearcă să îţi menții corpul drept, respiră adânc şi zâmbeşte.
  2. Nu transforma înroşitul feței într-o obsesie. Studiile au arătat că, cu cât te gândeşti mai mult la faptul că te înroşeşti uşor, cu atât lucrul acesta se va întâmplă tot mai des. Dacă vei găsi o metodă prin care să scapi să te mai concentrezi pe acest lucru, vei scăpa rapid şi de înroşit.
  3. Atrage atenţia asupra faptului că te înroşeşti, pe un ton glumeţ. Cei care vor să ascundă sau să mascheze faptul că se înroşesc, se vor înroşi şi mai tare. Dacă simţi că eşti într-o situaţie care permite acest lucru spune-le celor din jur că eşti o persoană care se înroşeşte uşor şi fără motiv.
  4. Încearcă exerciţii ale minţii care dau rezultate. Când simţi că te înroşeşti imaginează-ţi că sari într-un lac cu apă rece, imaginează-ţi cum arată interlocutorul care îţi provoacă această stare în tot felul de situaţii comice, gândeşte-te că şi alţii se confruntă cu aşa ceva.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?