Trucuri care te ajută să ajungi la timp la şcoală

0

Un an nou şcolar, poate primul pentru unii dintre copii, aceeaşi întrebare: cum să fac să ajung la şcoală la timp.

Pentru cei mai mulţi copiii, trezitul de dimineaţă nu este uşor, iar până când intră în ritm şi se pot mobiliza pentru a fi pregătiţi să iasă pe uşă…mai durează ceva.

Următoarele trucuri îi pot ajuta pe elevi să ajungă la şcoală la timp, înainte ca profesorul să între în clasa pentru oră:

  • Hainele pentru a doua zi la şcoală se pregătesc cu o seară înainte. În acest fel, evitaţi orice indecizie sau discuţie în contradictoriu pe tema ţinutei, cu părinții, la prima oră a dimineţii, pierzând astfel timp preţios în care trebuie să plecați deja la şcoală.
  • Pacheţelul pentru şcoală se pregăteşte cu o seară înainte. Ambalat corespunzător şi pus la frigider, nu va consuma din timpul alocat pregătirii pentru a pleca la şcoală, dimineaţa.
  • Pregătirea ghiozdanului pentru a doua zi la şcoală se face imediat după ce temele sau alte activităţi care au legătură cu studiul au fost încheiate, cu o seară înainte. În felul acestea, dimineaţa nu aveți de ce să vă faceți griji că nu v-ați pregătit ghiozdanul şi nici nu ricați să vă uiați ceva acasă, ca atunci când e facut în grabă.
  • Ora de culcare trebuie să fie în fiecare seară aceiaşi şi nu foarte târzie. În acest fel vă veți odihni bine, veți avea un somn bun şi în foarte scurt timp veți începe să vă treziți uşor dimineaţa devreme, poate chiar şi fără ceas deşteptător.
  • Nu săriți peste micul dejun. Dacă vă veți organiza bine în primele minute după ce vă treziți, puteți să mâncați în tihnă micul dejun, pentru că acesta este startul unei zile pline de energie.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?