Vacanţa de vară: înveţi şi te distrezi în acelaşi timp

0

Activităţile didactice pe perioada verii sunt esenţiale şi nu trebuie să lipsească din programul niciunui copil, chiar dacă ideea de a învaţă pe perioada mult aşteptatei vacanţe nu le surâde prea multora dintre ei. Dar dacă învăţatul este îmbinat cu o serie de activităţi plăcute, mintea celui mic este activă şi pe perioada vacanţei şi totul se poate transforma într-o distracţie pe cinste pentru copii şi părinţi. Aşadar, treceţi la treaba şi alcătuiţi un program împreună pentru perioada care a mai rămas până la începerea şcolii.

O aventură la muzeu

Faceţi o lista cu muzeele pe care le aveţi în oraş şi poate găsiţi câteva alternative şi prin oraşele din apropiere. Aflaţi care ar fi cele mai interesante muzee, pe unde nu aţi fost până acum şi ce aţi dori să vedeţi. Multe muzee au chiar şi program special în perioada vacanţei, unele organizează expoziţii inedite sau oferă reduceri. Încercaţi să vedeţi cât mai multe muzee în fiecare săptămâna, pentru că micuţul să înveţe despre astronomie, muzică, artă, istorie, natură, ştiinţe şi aşa mai departe.

Biblioteca, o destinaţie interesantă

Puteţi caută acele biblioteci care oferă programe speciale pe perioda verii: concursuri de literatură, cluburi de carte, activităţi sau jocuri. Cu siguranţă multe biblioteci oferă astfel de oportunităţi pentru elevii care îşi doresc o călătorie în lumea cărţilor în vacanţa de vară.

Priviţi stelele

Copiii sunt fascinaţi de spaţiu şi astronomie, aşadar orice poveste de acest fel îi va cuceri pe loc.Căutaţi muzee care au o tematică apropiată sau un planetariu. Nu rataţi nici observatorul astronomic de unde cel mic poate privi stelele prin telescop şi unde poate afla poveşti fascinante despre planete şi diferite constelaţii.

Învăţarea unei noi abilităţi

În vacanţă de vară, copiii pot învăţa să picteze, să danseze, să cânte la un instrument, să meargă la cursuri de karate, să gătească sau să deprindă orice alte abilităţi de care este pasionat. Vacanţa de vară este momentul ideal de a învaţă ceva nou, ceva de care în timpul anului şcolar nu are timp.

Citește și:   Cele mai frumoase și emoționante mesaje de Ziua Mamei

Drumeţii în natură

Drumeţiile în natură sunt minunate oricând, dar cu atât mai mult vara. Profitaţi de zilele frumoase şi lungi, când totul este verde şi faceţi cât mai multe ieşiri în natură. Ai putea chiar să îl sfătuieşti pe cel mic să îşi facă un jurnal în care să noteze tot ceea ce descoperă şi învaţă în natură: plante şi specii de flori noi pe care le intâlnește, despre animalele şi insectele care îi mai ies în cale. Ar putea, de asemenea, să strângă frunze pe care să le pună la presat, ori diferite pietre şi bucăţi de rocă, pe care să le transforme într-o veritabilă colecţie. Dacă mergeţi la mare, copilul ar putea adună scoici pe care apoi să le transforme în tot felul de ornamente speciale și accesorii.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?