10 citate motivaționale de la Stephen Hawking

0

Stephen Hawking a fost cel mai celebru om de ştiinţă britanic al vremurilor actuale și a fost considerat un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului.

Hawking a fost un fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedră de matematică de la Universitatea Cambridge.

În urma sa rămân o serie de lucrări științifice, teorii, cărți, dar și câteva citate pe care le găseșți mai jos și care te pot ajuta de fiecare dată să îți găsești forța de face tot ce ți-ai propus indiferent de obstacole.

„Acolo unde este viață – este și speranță”.

„Am observat că până și cei care spun că totul este predestinat și că nu putem schimba nimic, se uită în stânga și în dreapta înainte să treacă strada”.

„Data viitoare când cineva îţi reproşează că ai comis o greşeală, spune-i că s-ar putea să fie un lucru bun. Fără imperfecţiune, noi doi nu am exista”.

„Cea mai bună dovadă a imposibilităţii călătoriilor în timp este că n-am fost încă invadaţi de hoarde de turişti veniţi din viitor”.

„Nu cred că rasa umană va supraviețui în următorii o mie de ani, dacă nu ne vom răspândi în spațiu”.

„Principalul dușman al cunoașterii nu este ignoranță, ci iluzia cunoașterii”.

„Toată viața mea am tot încercat să aflu răspunsuri la principalele probleme cu care ne confruntăm și să găsesc un răspuns științific la ele. Poate din acest motiv, am vândut mai multe cărți despre fizică decât Madonna despre sex”.

„Eu consider că viruşii de calculator ar trebui să fie consideraţi viaţă. Cred că spune ceva despre natura umană faptul că singura formă de viaţă pe care am creat-o până acum este pur distructivă. Am creat viaţă după înfăţişarea noastră”.

„Navigarea pe Internet este o idee la fel de stupidă ca schimbarea constantă a posturilor TV”.

„Oamenii tăcuți au cele mai zgomotoase minți”.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?