Citate inspiraționale ale câştigătorilor Premiului Nobel

0

Oameni de ştiinţă, scriitori, filosofi, fizicieni au pus umărul la progresul umanităţii şi la schimbarea în bine a societăţii. Pentru eforturile lor deosebite şi aportul pe care l-au avut au fost răsplătiţi cu Premiul Nobel. Cuvintele lor au fost adunate sub forma unor citate extraordinare care ne pot inspira şi ghida pe fiecare dintre noi, în viaţă.

“Lăsaţi-ne să ne alegem cărţile şi creioanele. Acestea sunt cele mai puternice arme.” (Malala Yousafza, Premiul Nobel pentru Pace)

“Dincolo de diferenţele de natură teologică, toate marile religii împărtăşesc obiective comune care definesc relaţiile noastre seculare. Sunt convins că atât creştinii, budiştii, evreii îşi pot da mâna într-un efort comun pentru a atenua suferinţa umană şi pentru a promova pacea.” (Jimmy Carter, Premiul Nobel pentru Pace)

“La capătul vieţii, nu vom fi judecaţi pentru munca pe care am făcut-o ci pentru cât de multă dragoste am pus în munca noastră. Această dragoste ar trebui să izvorască din sacrificiu personal şi ar trebui să o simţim până la suferinţă.” (Maica Teresa, Premiul Nobel pentru Pace)

“Un om curajos nu este cel care nu are frici, ci cel care învinge frica.” (Nelson Mandela, Premiul Nobel pentru Pace)

“Dacă urăşti o persoană, de fapt urăşti ceva la el care se regăseşte în tine. Ceea ce nu face parte din noi înşine, nu ne deranjează.” (Hermann Hesse, Premiul Nobel pentru Literatură)

„Oamenii dau mereu vina pe circumstanţe pentru ceea ce sunt. Nu cred în împrejurări. Oamenii care se se trezesc în această lume sunt cei care se hrănesc şi caută circumstanţele pe care le doresc, şi, în cazul în care nu le pot găsi, le fac. ” (George Bernard Shaw, Premiul Nobel pentru Literatură)

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?