Ghicitori despre insecte

0
 1. Sunt mică şi rotunjoară, iar culorile mele sunt roşu şi negru.Chiar dacă par inocentă sunt un mic prădător. Grădinarii mă îndrăgesc pentru că vânez insectele dăunătoare. Sunt foarte activ pe perioada verii şi iarna hibernez în grupuri mari.
 2. Patrulez pe teritoriul meu, care de obicei este un iaz, şi dau din cele patru aripi. Am aripile transparente şi le ţin drepte chiar şi atunci când stau pe loc. Sunt un vânător aerian, am vederea ageră, iar cu picioarele din faţă prind ţânţari în aer.
 3. Prima parte a vieţii mele sunt omidă. Apoi în jurul meu se formează un sac numit cocon în care, treptat, mă transform în adult. Când coconul se sparge, ies din el şi arăt foarte diferit. Poţi să mă găseşti dând din aripi pe câmpii cât e ziua de lungă.
 4. Când mă nasc sunt o larvă. Apoi mă transform într-o insectă cu aripi transparente. Unii dintre voi nu mă suportaţi pentru că transmit boli. Puţini oameni îşi dau seama că sunt importantă pentru că mănânc ceea ce se descompune şi fac în acest fel curăţenie în gunoaie.
 5. De multe ori poţi să mă auzi pe câmpii în după-amiezile călduţe de vară sau mă poţi vedea sărind prin iarba înalta cu picioarele mele lungi. Atunci când umblu în roi pot provoca daune mari în culturile oamenilor. Am patru aripi care sunt apropiate de trunchi şi am culoarea galben-verzuie.
 6. Sunt micuţă, dar cu toate acestea, oamenii depind de mine. De mai bine de 4.000 de ani polenizez plantele, aşadar dacă mi se întâmplă ceva, sute de legume şi fructe ar dispărea. De asemenea, fac miere.
  1.Gărgărița
  2.Libelula
  3.Fluturi
  4.Musca
  5.Lacusta
  6.Albina

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?