Ghici ce sunt? 7 ghicitori pentru preșcolari

0

Pentru a tine un grup de copii mici ocupați și interesați să descopere lumea din jur, ghicitorile sunt cea mai bună metodă. Iată câteva întrebări-ghicitoare din diverse domenii. Cei mici vor fi curioși să descopere răspunsul corect.

1.Sunt gingașă și pot avea multe culori. Am un parfum plăcut, poți să mă culegi dacă vrei. Voi trăi mult timp, însă nu uita să îmi dai apă. Ce sunt?

2.Mă găseșți în multe culori și devin tot mai mare când sunt plin. Pot să zbor dacă nu mă legi și s-ar putea să te sperii dacă mă sparg. Ce sunt?

3.Corpul meu este făcut de obicei din cărămidă sau din lemn și am multe ferestre și uși. Păstrează-mă curată pentru musafiri, iar eu îți voi oferi întotdeauna căldură și confort. Poți să mă vinzi atunci când familia ta se mărește. Ce sunt?

4.Nu sunt un prieten al hârtiei și ar trebui să mă ții departe de copiii mici. Poți să mă foloseșți pentru a confecționa diverse opere de artă sau pentru a-ti schimba formă tunsorii. Dar orice ai face, nu alerga niciodată cu mine în mână. Ce sunt?

5.Am întotdeauna pereche și trebuie să mă legi și să mă dezlegi. Nu ieși afară fără mine și scapă de mine înainte să intri în apă. Ce sunt?

6.Am nasturi sau fermoare, buzunare și uneori curea. Îți țin de cald, dar nu ai nevoie de mine vara. Când nu mai ai treabă cu mine, te rog să mă așezi în dulap. Ce sunt?

7. Te foloseșți de mine atunci când te odihnești. Sunt moale și confortabilă și îți protejez gâtul și capul. Când vrei să te distrezi cu prietenii poți să mă folosești pentru o bătaie pe cinste. Ce sunt?

1. Floarea
2. Balonul
3. Casa
4. Foarfece
5. Pantofii
6. Haina
7. Perna

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?