Ghicitori despre animale sălbatice

0

Descoperă fascinantă lume a animalelor sălbatice prin intermediul unor ghicitori care îţi dezvăluie o mulţime de detalii despre necuvântătoarele care trăiesc în păduri, în junglă sau în marile oceane ale lumii.

1. Înot pe lângă tine cu 40 de km la oră. Sunt alunecos, lucios şi rapid. Dacă clipeşti s-ar putea să nu mă mai vezi cum înot în jurul tău. Îmi place să mănânc este şi crabi. Suntem animăluţe foarte zgomotoase şi ne place să “chițăim”, să fluierăm şi să scoatem tot felul de sunete. Sunt un mamifer cu sânge cald şi am mai mulţi dinţi decât orice animal. Cei mai mulţi din specia mea au o culoare închisă în partea de sus şi burta într-o nuanţă mai deschisă. Trăiesc în ocean. Am coloană vertebrală, iar coada mă ajută să înot. Ce sunt?

2. Sunt o pasăre care zboară prin văzduh. Arată în acelaşi timp frumos, dar şi fioros. Aripile mele pot ajunge să măsoare 2 metri. Îmi place să mănânc somon, prind peştele şi tot felul de animale mici cu ghearele mele puternice. Mă poţi găsi doar în America de Nord. Locuiesc în cuiburi lângă râuri şi lacuri. Ce sunt?

Citește și:
Ghicitori diverse pentru copii super isteți

3. Îmi place să mănânc alune şi fân. Sunt mai mare decât orice alt animal de pe pământ. Am colţi din fildeş. Trăiesc aproape 60 de ani. De obicei, mă găseşti la zoo sau la circ. De multe ori ai să vezi cum mă stropesc cu apă sau nisip pentru că aşa mă apar eu de muşte. Ce sunt?

4. Trăiesc în Africa de Sud. Îmi place să mănânc iarbă din savană. Atunci când sunt nervos scot zgomote puternice. De asemenea, arăt înfricoşător atunci când răcnesc. Sunt foarte blănos. Dorm aproape 20 de ore pe zi. Ce sunt?

5. Arăt că un ghepard cu pete negre. Scot sunete precum o pisică. Mănânc rozătoare, vulpi, şacali, greieri, păsări. Trăiesc în Africa şi Asia.

6. Îmi place să mănânc frunze delicioase de eucalipt. Am blăniţă gri, sunt pufos şi am ochii mari. Îmi place să mormăi în timp ce mănânc. Când mă sperii plâng zgomotos. Trăiesc în arbori de eucalipt. Ce sunt?

Citește și:
Ghicitori antrenante pentru copii mici

7. Arăt că şi cum aş fi îmbrăcat cu o haină neagră cu alb. Scot sunete puternice. Mâncarea mea preferată este peştele, dar şi calamarul. Sunt moale şi fin. Trăiesc de-a lungul coastelor în Antarctica, Noua Zeelandă şi în sudul Australiei. Ce sunt?

8. Sunt alb şi blănos. Scote răcnete puternice. Mănânc mult pește. Am o haină de blană albă cu o tentă gălbuie. Blană mea este foarte grasă. Trăiesc la Polul Nord. Ce sunt?

1. Delfin
2. Vultur
3. Elefant
4. Leu
5. Leopard
6. Ursul koala
7. Pinguin
8. Urs polar


Lasă un comentariu