3 jocuri cu mâinile

0

Atunci când nu aveţi suficient loc sau energie pentru jocuri mai complicate, care implică mai multe acţiuni, puteţi să încercaţi jocurile care implică doar folosirea mâinilor.

Dispare orice formă de plictiseală şi imediat se instalează o atmosferă de distracţie în toată regulă. Următoarele jocuri s-au păstrat de-a lungul timpului, aşadar îi poţi invita şi pe părinţii tăi pentru că în mod sigur le ştiu de când şi ei erau copii.

Bâza: Un jucător stă cu ochii închişi cu o palmă mascându-şi ochii şi cu una îndreptată spre ceilalţi jucători. Acesta va trebui să ghicească cine l-a atins pe palma îndreptată spre grup. În timp ce acesta îşi ia un timp de gândire pentru a ghici cine l-a lovit, aceştia vor spune “bâaaaz”. Dacă ghiceşte cine l-a lovit, acesta îi va lua locul.

Plasa, piatră, foarfecă. Acesta este un joc care se joacă în doi. Fiecare obiect este simbolizat de un mod de a ţine palma. Palmă deschisă înseamnă plasa, pumnul înseamnă piatra şi două degete înseamnă foarfeca. Plasa prinde piatra, piatra sparge foarfeca, foarfeca taie plasa. Cei doi copii numără până la ,  după care arată unul din aceste semne. Cel care arată semnul mai puternic este cel care acumulează un punct. Câştigă cel care adună cele mai multe puncte dintr-o serie de zece.

Citește și:
Cartonaşul anunţat

Maţele încurcate. Pentru început, copiii se ţin de mâini pentru a forma un cerc. Apoi încep să se încurce între ei, fără să își dea drumul la mâini: unul trece pe sub mâinile altora, alt jucător se împleticeşte printre picioarelor celorlalţi din joc şi aşa mai departe, până când grupul seamănă cu un morman de mațe încurcate. Un alt jucător, care nu a făcut parte din cercul iniţial şi care nu a văzut cum s-a format mormanul de mațe, are misiunea să descurce “maţele încurcate” până când se va reveni la cercul iniţial.


Lasă un comentariu