3 jocuri pentru mai multă mișcare în aer liber

0

Jocurile în aer liber au multe beneficii pentru copii. Atât mișcarea pe care o fac în timpul jocurilor antrenante cât și interacțiunea cu ceilalți copii îi ajută pe micuți să își dezvolte multe calități, de la îmbunătățirea abilităților motrice la capacitatea de a socializa mai ușor și de a lega prietenii.

Iată trei jocuri antrenate pe care copiii le pot juca în aer liber.

Morișca

Înainte să plecați de acasă, în parc sau la locul de joacă, confecționați o morișcă pe care o veți prinde de un băț de lemn. Copilul va alerga cu morișca, atunci când ajunge afară, și cu cât aleargă mai repede va constata că și morișca sa se învârtește mai repede.

Sari peste râu!

Pe o porțiune de pământ sau pe nisip se desenează cu ajutorul unui băț un râu care devine din ce în ce mai lat. Jucătorii vor trebui să sară peste râul desenat. Câștigă cel care reușește să sară peste partea cea mai lată a râului.

Cercurile amestecate

La o distanță apreciabilă se desenează câteva cercuri. Acestea nu vor fi desenate într-o formă anume, ci vor fi amestecate. Fiecare jucător va sări dintr-un cerc în altul. Fiecare săritură corectă este notată cu un anumit număr de puncte. Punctele se oferă doar pentru săriturile corecte din fiecare cerc. Jucătorul care adună cele mai multe puncte câștigă jocul.

.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?