Adverbe după alfabet

0

Acesta este un joc pentru patru-zece participanţi.

Participanţii se aşază în cerc sau în jurul unei mese. Unul dintre ei începe jocul spunând o propoziţie scurtă, de exemplu: “Trenul pleacă”.

Vecinul său va trebui să adauge un adverb, care să înceapă cu litera “a”, de exemplu: “Trenul pleacă automat”. Următorul va adauga un alt adverb, dar care începe cu litera “b”, de exemplu: “Trenul pleacă automat, binişor” ori “Trenul pleacă automat, brusc”.

Şi aşa mai departe până când se ajunge la sfârşitul alfabetului sau…la sfârşitul jocului, fiindcă orice jucător care nu găseşte cuvântul potrivit în maximum 30 de secunde şi spune un cuvânt greşit (care nu este adverb) sau repetă ceea ce s-a mai spus (în cazul că alfabetul se reia de la capăt, lucru posibil când sunt mulţi participanţi) este eliminat.

Jocul va fi câştigat deci de către participantul care ştie mai multă gramatică şi are memorie, fantezie şi rapiditate în gândire. Se cere că fiecare cuvânt nou să aibă şi o legătură logică cu fraza în care este inclus.

În mod asemănător se poate proceda folosind în loc de adverbe adjective calificative, ori poate fi adoptată o formă combinată, în care jucătorii au voie să folosească atât adverbe, cât şi adjective. În sfârşit, se mai poate juca şi după regula în care toţi jucătorii sunt obligaţi să spună numai adverbe sau adjective care încep mereu cu aceeaşi literă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?