Ce se ascunde în șosete

0

Această activitate este potrivită atunci când vreți să îi implicați pe cei mici într-un joc, dar în același timp vă doriți să nu facă prea multă gălăgie.

“Ce se ascunde în șosete” se joacă în liniște, chiar și la o petrecere pentru copii și va fi cu atât mai amuzant cu cât vor intra în joc copii de vârste cât mai diferite.

Materiale necesare

Câteva șosete mari (recomandat ar fi să aveți în jur de 10 șosete)

O colecție de obiecte mici, cât mai diverse: monede, o jucărie mică de platisc, un clește pentru hârtie, o piesă de lego, un dop de sticlă, pantof de păpușă, bomboane.

Hârtie și creioane pentru fiecare copil

Bilețele numerotate  de la 1-10 pentru a corespunde numărului de pe șosete

Cum se joacă

Ascunde câte un obiect în vârful fiecărei șosete și pune șosetele prin cameră. În dreptul fiecărei șosete pune numerele de la 1 la 10.

Copiii vor lua câte o bucată de hârtie și un creion și vor începe să se plimbe în jurul camerei, găsind șosetele și încercând să își dea seama ce obiect este ascuns în fiecare șosetă, doar prin pipăire. După aceea vor trece răspunsul lor în dreptul numărului corespunzator.

După ce au terminat, obiectele din șosete vor fi dezvăluite, răspunsurile corecte adunate și se desemnează câștigătorul în funcție de numărul de răspunsuri corecte.

Pentru ca jocul să se desfășoare fără conflicte,  va exista un coordonator al jocului care va cronometra timpul și îi va îndemna pe copii să treacă la următoarea șosetă atunci când începe să dureze prea mult ghicirea unui obiect.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?