Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce avem ani bisecţi și alte răspunsuri la întrebări încuietoare

De ce avem ani bisecţi și alte răspunsuri la întrebări încuietoare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Te-ai întrebat vreodată de ce “victime” ale ţânţarilor sunt doar anumiţi oameni, în timp ce alţii nu au simţit niciodată muşcătura de ţânţar? Sau ce este ţiuitul acela pe care uneori îl auzi în ureche?

Află răspunsul la câteva întrebări încuietoare despre lucrurile care ne înconjoară, pe care poate ţi le-ai pus de multe ori până acum.

De ce ţânţarii nu mușcă pe toată lumea?

Ţânţarii (femele) simt cu ajutorul mirosului şi văzului. Antena unei femele ţânţar are aproximativ 72 tipuri de receptori de miros, dintre care 27 pot recunoaşte substanţele chimice care se află în transpiraţia omului. Oamenii care au un nivel mai ridicat al acestor substanţe chimice în transpiraţie sunt mai predispuși la muşcătura de ţânţar pentru că aceştia simt mirosul chimicalelor mai uşor cu ajutorul receptorilor pe care îi au.

De ce există ani bisecţi?

Numărul de zile dintr-un an are la baza numărul de zile care îi trebuie Pământului să se învârtă pe orbită în jurul soarelui. Pentru această mişcare este nevoie de mai mult de 365 de zile, mai exact sunt necesare 365.256 de zile. Aşadar este vorba de ¼ de zi în fiecare an. Pentru a fi mai simplu, aceste sferturi de zile sunt adunate şi o dată la patru ani avem o zi în plus în anul respectiv. Aceştia sunt anii cunoscuţi ca ani bisecţi.

Citește și:   Recunoaşteţi originea cuvintelor

De ce păsările nu se lovesc una de alta?

Cele mai multe păsări de dimensiuni mari zboară în formă de V. Acest lucru le ajută să fie mai eficiente şi să evite ciocnirile în aer. De cele mai multe ori V-ul nu este perfect, iar forma în care zboară stolul ajunge să ia forma literei J. În acest fel, fiecare pasăre din stol vede foarte bine pasărea care este în faţa ei şi poate păstra distanţa potrivită.

De ce uneori ne ţiuie urechile?

Ţiuitul urechilor mai este cunoscut şi ca Tinitus. Zgomotele puternice precum muzica, bubuiturile, chiar focurile de artificii distrug celulele părului din urechea interioară. Capetele acestor celule ale părului se rup din cauza unui nivel ridicat de zgomot. Aceste celule ale părului sunt responsabile cu transmiterea mesajelor la creier, dar atunci când sunt distruse transmit mesaje false spre creier provocând ţiuitul. Ţiuitul urechilor poate persista şi 24 de ore. În alte situaţii, Tinitusul este provocat de infecţii ale urechii.

De ce apare părul alb?

Rădăcina fiecărui fir de păr este înconjurată de un ţesut numit folicul. Acest folicul are un anumit număr de celule de pigment. Aceste celule produc o substanţă chimică numită melanină. Melanina este cea responsabilă de culoarea părului nostru, fie el negru, blond, şaten. Odată cu trecerea anilor, unele dintre aceste celule de pigment mor, iar celulele care rămân nu sunt suficiente pentru a produce suficientă melanină pentru a menţine culoarea iniţială a părului. Din cauza cantităţii din ce în ce mai mici de melanină, părul devine tot mai transparent în culoare şi ajunge să devină complet alb.

Citește și:   Întrebări dificile pentru copii ageri

Articole interesante

Lasa un comentariu