Duet “ca în filme”

0

Acesta este un joc pentru doi participanţi, ceilalţi fiind, pe rând, spectatori.

Se recomandă ca participanţii să fie de înălţime şi de greutate oarecum egală. Ei se vor aşeza unul în spatele celuilalt şi dacă unul dintre ei este mai voinic sau mai înalt, în mod obligatoriu va sta în faţă. În acest fel, priviţi din faţă, spectatorii, aşezaţi pe scaune, văd aproape numai un singur om, pe cel din faţă.

Acesta va începe să spună o poveste oarecare sau să recite o poezie, căutând să se servească cât mai mult de mâini, făcând gesturi largi menite să sublinieze cuvintele.

Dar, deodată, din spate, pe lângă mâinile povestitorului, apar alte două mâini – cele ale partenerului ascuns, care fac alte gesturi cât mai opuse textului, de exemplu: îl scarpină în cap pe cel care vorbeşte, îi scot o batistă din buzunar şi-l şterg la nas, îi desfac nasturii de la haină şi-i mai strâng puţin cureaua la pantaloni etc.

În funcţie de fantezia celor doi parteneri, cele patru mâini se mai pot încurca, introduce în patru buzunare diferite în acelaşi timp şi aşa mai departe.

Dacă scena este bine jucată, şi pentru aceasta trebuie să fi fost atent repetată mai înainte în faţă unei oglinzi, stârneşte hazul.

Această glumă simpatică poate fi prezentată cu mare succes şi ca un număr amuzat la o petrecere, un carnaval sau la o serbare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?