Evoluţia

0

Evoluţia este un joc antrenant care îi învaţă pe copii cât de important este să coopereze, dar îi antrenează şi pentru a rezolva mai uşor conflictele pe viitor.

Toţi copiii care participă la joc se adună într-o anumită zonă.

Coordonatorul jocului (profesorul, un alt adult) le explică copiilor care este evoluţia vieţii: mai întâi ou, apoi pui, dinozaur, star şi supererou.

Fiecărui stadiu de evoluţie îi corespune o anumită acţiune: oul este întins pe pământ cu mâinile deasupra capului, puiul merge şi piuie, dinozaurul are braţele întinse şi fălcile mari şi aşa mai departe.

Este important să le demonstrezi copiilor foarte clar diferitele etape şi ordinea evoluţiei, inclusiv ce să facă dacă câştigă sau pierd la jocul Piatră, Hârtie, Foarfece. Asigură-te că toţi jucătorii ştiu jocul Piatră, Hârtie, Foarfece.

Copiii vor putea juca Piatră, Hârtie, Foarfece doar cu alţi jucători care se află în acelaşi stadiu al evoluţiei, acest lucru încurajându-i pe cei mici să interacţioneze cu copii diferiţi, nu doar cu cei cu care sunt deja prieteni.

Citește și:
Joc simplu de rezistenţă

Cum se joacă:

La început, toţi jucătorii sunt ouă.

Jucătorii se amestecă, formează perechi şi joacă doi câte doi Piatră, Hârtie, Foarfece.

Cel care câştigă jocul evoluează la următoarea etapă, cel care pierde coboară o etapă. Dacă jucătorul este deja ou, atunci va rămâne tot ou.

Jucătorii formează din nou perechi, de această dată doar cu cei care sunt la acelaşi stadiu de evoluţie.

Când un jucător evoluează până la stadiul de supererou, acesta încheie jocul şi poate “zbura” în jurul zonei în care sunt ceilalţi.

Jocul se încheie atunci când toţi ajung supereroi sau atunci când expiră timpul.


Lasă un comentariu