Experimente pentru minte și corp

0

Următoarele experimente simple te vor ajuta să înţelegi cum funcţionează creierul şi cum comunică acesta cu restul corpului, cât din ceea ce ni se întâmplă este real şi cât este percepţia minţii noastre.

Unele experimente, cum sunt şi câteva dintre cele ce urmează, sunt greu de explicat şi cea mai bună metodă prin care poţi afla şi înţelege mai multe este să le experimentezi.

Şi odată cu aceste trucuri, vei experimenta şi o senzaţie ce nu poate fi descrisă niciodată suficient de bine în cuvinte: senzaţia de cădere în gol.

#1– Aşază-te în dreptul uşii cu mâinile pe lângă corp. Apoi, apasă cu palmele împotriva cadrului uşii (că şi cum ai încerca să ridici mâinile). Stai aşa aproximativ un minut, dar continuă să presezi cu mâinile împotriva tocului uşii. Apoi ieşi din dreptul ușii şi lasă mâinile pe lângă corp cât mai relaxate.

Ce se întâmplă?

Vei observa că mâinile se vor ridica singure, uşor şi acest lucru se întâmplă pentru că tot timpul în care ai presat cu mâinile contra tocului uşii, creierul tău a trimis mesaje către muşchi pentru ca tu să ridici mâinile. Semnalul a fost transmis suficient de mult timp încât să apară o tensiune la nivelul muşchilor. Atunci când îţi relaxezi mâinile, tensiunea acumulată încă mai există în muşchi şi asta te face să ridici mâinile.

#2 – Aşază-te pe podea şi închide ochii. Roagă un prieten să îţi ridice picioarele de jos şi să le susţină aşa pentru două minute. Relaxează-te şi în acest timp gândeşte-te la lucruri cât mai plăcute. Apoi prietenul care te ajută va trebui să îţi întindă foarte uşor picioarele. După câteva secunde vei avea senzaţia că picioarele tale au atins podeaua, dar în realitate ele sunt încă în curs de coborâre.

#3 – Pentru acest truc vei avea nevoie de ajutorul unui prieten sau a cuiva din familie. Stai întins pe burtă cu mâinile întinse deasupra capului şi cu ochii închişi. Prietenul care te ajută va trebui să le susţină cât mai departe cu putinţă de podea, însă nu atât cât să te doară.

Citește și:   Competiţia Masterchef

După un minut, prietenul te va ajuta să cobori mâinile pe podea cât mai uşor. La fel ca şi în experimentul cu picioarele, vei avea impresia că mâinile tale au atins podeaua, în timp ce acest lucru nu s-a întâmplat încă. Vei avea senzaţia că eşti în cădere liberă, deşi stai în continuare întins pe jos.

Atunci când prietenul tău te ajută să ridici picioarele, trebuie să te relaxezi. Creierul tău intră într-o stare de relaxare, uită că ai ridicat picioarele şi ți se pare că acestea sunt încă pe podea. Atunci când picioarele tale sunt puse din nou jos, dar nu au atins încă podeaua, vei avea din nou acea senzaţie de cădere liberă în gol.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?