Ghiceşte adverbul

0

Jocul “Ghiceşte adverbul” este pentru patru până la opt participanţi. Fiecare jucător va ieşi pe rând din cameră pentru câteva minute, timp în care cei rămași se sfătuiesc şi aleg un adverb pe care cel de afară va trebui să îl ghicească din conversaţia pe care o va avea cu ei atunci când revine în încăperea în care se desfăşoară jocul.

Astfel, dacă adverbul ales este, de exemplu “politicos”, când cel care a revenit în cameră îl va întreba pe unul dintre cei care sunt implicați în joc, acesta se va ridica în picioare, se va înclina şi va răspunde cât mai politicos cu putinţă. La o altă întrebare adresată unui alt jucător, acesta va trebui să facă un alt gest politicos, de exemplu îi poate oferi locul pe scaun şi abia după aceea îi va da un răspuns politicos.

Regula este aşadar ca din gesturile care se fac şi din felul în care sunt date răspunsurile să reiasă adverbul care urmează să fie ghicit.

Citește și:
Activități în aer liber: traseul cu obstacole

Iată şi alte exemple pentru acest joc amuzant şi educativ în egală măsură:

Dacă adverbul stabilit este “repede”, la orice întrebare i se va răspunde cu viteză. Dacă a fost ales cuvântul “brusc” atunci răspunsul va veni în acest mod…brusc, întrerupând chiar şi întrebarea şi formulând răspunsuri scurte, ca : da, nu, azi, poate etc.

Pentru adverbul “fericit” jucătorii vor da răspunsul cu zâmbetul pe buze sau îmbrăţişându-i pe ceilalţi. Se vede, deci, că formularea întrebărilor şi a răspunsurilor nu are nici o importanță pentru că se pot pune orice fel de întrebări şi se poate răspunde orice, ceea ce contează pentru a se ghici corect cuvântul căutat este doar maniera în care se dau răspunsurile.

Fiecare jucător va trebui să răspundă la un număr de trei adverbe. Pentru fiecare cuvânt ghicit corect se acordă câte 1 punct şi jocul va fi câştigat, desigur, de către cel care obţine cel mai mare număr de puncte. Eventual pot fi acordate 2 sau 3 puncte dacă jucătorul găseşte răspunsul corect din primul răspuns sau din primele două răspunsuri. În cazul în care mai mulţi jucători acumulează un număr egal de puncte, jocul va continua numai între aceştia, răspunsurile vor fi date însă de cei care au ieşit din joc.


Lasă un comentariu