Joc amuzant pentru copiii pasionați de scris

0

Următorul joc este ideal pentru copiii pasionaţi de poveşti, de cărţi, cărora le place să scrie şi să citească, sunt creativi şi chiar visează să devină scriitori.

Mai mult, poveştile colaborative sunt o altă activitate care îi fascinează pe copii, aşa că nu rămâne decât să fie pus în practică jocul prin care ia naştere o poveste.

Jocul este perfect pentru a-l încuraja pe copilul tău să înceapă să scrie poveşti şi în al doilea rând îl va face să realizeze că nu este chiar atât de simplu să aşterni pe hârtie nişte idei.

Cum se joacă: Toţi copiii primesc o coală de hârtie şi li se cere să o împăturească pe orizontală, de cel puţin opt ori. Fiecare copil va scrie o propoziţie în partea de sus a paginii.

Hârtia este apoi împăturită astfel încât rândul să nu poată fi văzut şi este dată următorului copil. Acesta va scrie şi el o propoziţie pentru a continua acţiunea, împătureşte din nou hârtia şi o dă mai departe. Când coală de hârtie s-a umplut şi nu mai este loc pentru niciun mesaj, aceasta se desface şi copiii se vor amuza citind poveştile cu voce tare.

Citește și:
Papadia ( fragment ), de I. Agarbiceanu

Acesta este un joc care dezvoltă atât calităţile de scriitor ale copilului, dar şi spiritul de echipă şi creativitatea.


Lasă un comentariu