Joc: Ce încape în valiză

0

“Ce încape în valiză” este un joc popular de foarte mult timp. Activitatea este ideală în orice moment al zilei, dar şi la petrecerile pentru copii, în excursii sau când cei mici trebuie să petreacă mai mult timp în maşină, în tren sau avion.

Pentru acest joc este nevoie de cel puţin doi participanţi, dar devine şi mai amuzat cu cât sunt mai mulţi copii implicaţi. Jocul este pierdut de primul care primeşte toate literele din cuvântul VALIZĂ.

Unul dintre jucători începe să spună în gând alfabetul, iar un alt participant va spune, atunci când consideră, “STOP”. Cel care spune alfabetul va spune care este litera la care a ajuns.

Apoi, pe rând fiecare jucător va spune cuvinte care încep cu litera respectivă şi reprezintă obiecte care intră în valiză.

Atenţie: nu sunt acceptate cuvinte care denumesc lucruri abstracte, trăsături, stări, nume proprii. Sunt acceptate obiecte care încap uşor într-o valiză!

Să luăm că exemplu litera “C”.

Primul va spune “cană”.

Al doilea copil poate spune “carte”.

Primul poate spune din nou “cămaşă”.

“Cuminţenie” spune al doilea. În acest moment cuvântul său este respins şi jocul se reia de la cuvântul spus iniţial.

Cireșe, creione, cordon, chei şi aşa mai departe sunt alte cuvinte ce pot fi spune.

Jocul continuă până când unul dintre jucători nu mai găseşte niciun cuvânt care să respecte cerinţele jocului. Cel care se blochează este cel care pierde prima rundă a jocului şi în acel moment primeşte litera “V”. Dacă adună primul toate literele care formează cuvântul “VALIZĂ” atunci pierde jocul.

Jocul se reia cu următorul copil care va spune alfabetul în gând.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?