Joc de interior: Cutia misterelor

0

Toamna, când zilele sunt deja mai scurte și mai friguroase, distracția se mută în interior. Următorul joc antrenant poate fi jucat de cel puțin 4 copii. Iată ce trebuie aceștia să facă. Care sunt regulile și materialele necesare pentru “Cutia misterelor”.

Materiale necesare

Cât mai multe obiecte, cât mai diferite

O cutie mare de carton

O bucată de material textil (cearșaf, față de masă, prososp sau orice altceva)

Coli de hârtie și pixuri

Cum se joacă

Coordonatoul jocului (adult sau un copil mai mare) va face o selecție de obiecte cât mai variate din casă: păpușă, mașinuță, lingură, un bec, baterii, ceas, ochelari de soare, cutie cu crema, scoici, castane, chei, un capac de plastic etc.

Toate aceste obiecte vor fi puse în cutia de carton pregătită pentru această activitate. Cutia se acoperă cu bucată de material textil, astfel încât niciunul dintre jucători să nu poată vedea ce se află în cutie. Fiecare copil va trebui să aibă în față câte o coală de hârtie și un pix.

Jucătorii bagă apoi mâna în cutie și încearcă să indentifice cât mai multe obiecte. Când și-au dat seama despre ce obiecte este vorba, le notează pe hârtia pe care o au în față.

După ce fiecare jucător a trecut pe la cutia cu obiectele misterioase, se vor compară obiectele scrise de copii cu ceea ce este în cutie. Jucătorul care identifică corect cele mai multe dintre obiectele din cutie este declarat câștigător.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?